• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Rätt ska vara rätt! Del 1 av 2.

Så fel det blir när en tidningsredaktion – i detta fall Skriv i DN – av någon för mig obegriplig anledning, inte bekräftar till dem som skriver insändare huruvida de ämnar publicera texterna eller inte. Varför de inte skulle hinna ge besked till dem som begär det när andra tidningars debatt- och insändarsidor hinner göra det, vet jag inte. Så ser man också tämligen ofta samma texter på Skriv i DN som också publiceras i andra tidningar…

Så här ser en del av Skriv i DN:s automatsvar ut, och något besked om ifall de ämnar publicera den text man skickat till dem får man inte:
”Tack för din insändare!
(Detta är ett autosvar.)
Tyvärr hinner vi inte ge alla ett personligt besked om texten kommer att bli införd. Texter som bara skickats till DN prioriteras. Vi publicerar inte insändare som har hunnit bli äldre än fyra veckor. Om du tycker att din text fortfarande är aktuell är du välkommen att uppdatera den och skicka om den vid ett senare tillfälle.”

Hur det gick till sedan jag skickat en text till den här redaktionen men aldrig fick svar och i stället vände mig till Sidan 4 i Expressen (som svarar föredömligt snabbt, tydligt och klart fast de säkert har minst lika mycket att göra som Skriv i DN…), kan man läsa under rubriken Skärpning, redaktionen för Skriv i DN!

Min artikel, som publicerades i Expressen redan den 23 april, nio dagar innan Skriv i DN plötsligt fick för sig att göra det (de verkar inte ha pejl på andra stora tidningars debatt- och insändarsidor…) kan läsas här. Extra viktigt var, att jag kvällen innan (22 april) som min artikel redan var satt att pubiceras i nästa dags tidning, via mejl fick ett brev från Migrationsverke, som gjorde att jag med tanke på att ”rätt ska vara rätt”, ringde nattredaktören på Expressen och bad honom lägga till följande viktiga mening:

”P.S. Efter att ovanstående skrevs har det kommit till min kännedom att Migrationsverket – sedan jag påtalat det felaktiga förfarandet – har upphört att skicka brev till asylsökandes hyresvärdar.”

So far, so good. Men så publicerade då Skriv i DN samma text som alltså redan nio dagar stått att läsa i en annan tidning. Så fel blev det för att Skriv i DN inte behagade svara på frågan om de ämnar publicera texten eller inte.

Forts. följer i Rätt ska vara rätt! Del 2 av 2.
%d bloggare gillar detta: