• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Hå & hej med farbror Frej á la Migrationsverket

Jag vill påminna om bland annat mina fyra allvarliga, viktiga och tämligen skakande bloggningar i min lilla miniserie Hå & hej med farbror Frej á la Migrationsverket:

Hå & hej med farbror Frej á la Migrationsverket – del 1, Hå & hej med farbror Frej á la Migrationsverket – del 2, Hå & hej med farbror Frej á la Migrationsverket – del 3 och Hå & hej med farbror Frej á la Migrationsverket – del

Hur många medier tog upp något av vad jag gav publicitet åt i dessa texter, där seriösa (men rädda) miggor berättade om helt otroliga situationer och ageranden på Migrationsverket? Inte en enda! I varje fall ingen som angav korrrekt källa – min blogg. Kanske plockade någon upp något litet ur dessa texter och skrev någon liten notis i någon liten tidning och struntade i att ange källa (som vanligt), men mer än så hände inte. Och det tycker jag är ganska förvånande.

Under kategorirubriken Asyl&Migration i vänsterspalten har jag sedan tre år tillbaka skrivit väldigt mycket om ämnet. Jag har skrivit ur asylsökandes perspektiv och gett många av dem röst genom att de själva fått berätta vad som hänt dem. Läs t.ex. serien om Sveriges dyraste resebyrå i sex delar. Jag har skrivit om myndigheternas obarmhärtighet och dumhet men jag har också skrivit om s.k. asylsökande som ljuger och hittar på – allt har jag skrivit om för att visa att detta enorma område som förändrat Sverige för alltid inte är svart eller vitt, det är hela tiden svart och vitt – samtidigt.

Jag har propagerat för att allt ska få sägas, alla åsikter ska få komma fram. Det har jag gjort i åratal, långt innan Gunnar Sandelin skrev sin artikel på DN Debatt i vilken han hade rätt i en del medan jag kanske inte direkt hade uttryckt mig som han i andra delar.

Jag vet inte hur länge man i Sverige ska hålla på med den tämligen ensidiga rapporteringen och stå fast vid en enögd, svart/vit syn på allt som har med asyl och migration att göra. Jag vet bara att strutsmetoden inte har varit bra för landet: varken för ursprungsbefolkningen eller de nykomna. Och jag har i åratal känt mig ganska ensam bland alla strutsar.

Till slut: mellan 1 oktober 2002 och 19 november 2007 verkade jag som Medborgarnas flyktingombudsman. Läs mer här, där det också framgår varför jag slutade.

%d bloggare gillar detta: