• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

”Behörig” lärare långt ifrån alltid bättre än ”obehörig”

Stackars, stackars svenska skolelever som hela tiden utsätts för klåfingriga politiker och som får urusla lärare som gått den erkänt dåliga Lärarhögskolan! (OBS! För undvikande av medvetna missförstånd: Givetvis är inte alla som gått Lärarhögskolan dåliga lärare). Att skolminister Jan Björklund nu vill införa att endast de som gått igenom den erkänt dåliga och inte särskilt krävande Lärarhögskoleutbildningen ska få fast anställning som lärare är skandal!

Att vara ”behörig” i meningen att ha gått den svenska Lärarhögskolan innebär långt detsamma som att man har tillräckliga kunskaper och kompetens eller ens är lämplig att vara lärare. Lärarhögskolan faller t.ex. undan när personer med invandrarbakgrund kan hota sig till godkänt i olika ämnen – bland annat svenska – genom att påstå sig vara diskriminerade om de inte godkänns oavsett hur svaga deras kunskaper är. Det är inget mindre än både skandal och katastrof! Läs mina texter med rubrikerna ”Behöriga” och ”obehöriga” lärare och Apropå min text om ”obehöriga” och ”behöriga” lärare där jag också länkar till journalisten Maciej Zarembas omskakande artikelserie i Dagens Nyheter om just detta.

”Behörig” är den som är kompetent, d.v.s. har djupa kunskaper i ett ämne, är engagerad och intesserad och förmår förmedla sina kunskaper till eleverna.

Hur länge ska de arma svenska barnen hanteras enligt politikers kortsiktiga och inte sällan rent korkade nycker? Skolorna måste få ta mer ansvar och själva bestämma vilka lärare de vill anställa. Det bör också bli att lättare avskeda klart olämpliga och okunniga lärare oavsett vilken bakgrund de har. För elevernas skull, för Sveriges framtids skull!

%d bloggare gillar detta: