• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Apropå Irakkonferensen

Den just nu pågående Irakkonferensen slukar enorma penning- och andra resurser. 1.700 poliser! Vad kostar inte det och vad innebär inte det när brott som rån, misshandel, våldtäkter, inbrott etc begås runt om i staden och länet och alla (mer eller mindre) poliser svassar kring deltagarna i konferensen?

Men inte nog med det. En annan sak som är något förundrande är att den person under vilkens tid som ambassadör för Irak i Sverige den stora passbedrägeriskandalen inträffade är med som en av dignitärerna under konferensen. Vad hände förresten sedan? Hände något alls eller valde Sverige att ”glömma” allt som skedde kring den stora passhärvan som avslöjades först i Norge, sedan i Finland och därefter i Sverige? 26.000 pass hade under bara två år utfärdats av irakiska ambassaden i Stockholm varav mängder var utfärdade på helt falska grunder. Här nedan finns länkar till en del av vad jag och andra skrev om det hela:

Vidare om de irakiska passen (3.2 2007) där det också finns länkar till följande inlägg:
– Iraks ambassad i Stockholm sägs ha utfärdat 26 000 pass, många på falska grunder
– Migrationsministern till Norge den 31 januari. Tar upp frågan om de irakiska passen med norska regeringen
– Om dokumentlöshet och falska identiteter
– Migrationsverket struntade i att låta kontrollera irakiska pass
– Iraks ambassad i Stockholm har utfärdat 13 327 nya pass år 2005
– Iraks ambassadör förnekar anklagelser om passfusk
– Någon ljuger i den irakiska passhärvan – antingen ambassadören eller den norske ministern
– NU ska Migrationsverket utreda…

Norska regeringen varnar för pass utfärdade av Iraks ambassad i Stockholm (3.2 2007), Om de irakiska passen i utländska medier (10.2 2007), Iraks utrikesminister besöker Stockholm (13.2 2007), Inside Iraq i AlJazeera – om den omfattande dokumentförfalskningen (10.12 2007), Varför stoppar Sverige inte handeln med svenska pass? Går det i Finland så borde det gå även här… (12.12 2007), “Inget annat går att lita på, inget annat är säkert än att USA har ockuperat Irak” (8.1 2008), Falska handlingar inte bara i Sverige (3.2 2008).

%d bloggare gillar detta: