• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Irakkonferensen – varför ska den bekostas av fattiga Sverige?

Jag bara undrar: har någon frågat skattebetalarna om de vill vara med och bekosta den enormt dyra Irakkonferensen som nu hålls i Sverige? När utrikesminister Carl Bildt själv i en intervju i P1 Morgon säger att: ”Den irakiska regeringen har mer pengar än den kan göra av med”, varför är det då vi i Sverige som ska betala kalaset? Och USA som ju inte precis är ett fattigt land heller, varför är de inte med och betalar?

Är det här någon sorts prestigepoängsamlande tillställning? Alltså: är det så att vissa ministrar som så småningom vill ha prestigefyllda internationella uppdrag, åtar sig att iscensätta detta jättejippo för att samla just sådana poäng inför sina egna framtida utlandskarriärer? Och som gör det utan att bry sig om ifall folket – som ska betala för det här mer eller mindre onödiga spektaklet – vill se sina skattepengar gå till det eller inte.

Jag tycker att det här med en Irakkonferens i lilla fattiga Sverige som redan axlar en orimligt stor börda och kostnad för den stora mängden irakier som lämnat landet och sökt asyl här, är helt åt skogen. Irak eller USA kunde väl ha hållit den här konferensen och bekostat den själva eller delat på kostnaderna. Men, för att citera Refaat El-Sayed: ”Det ligger nog en gravad hund här”. Och folket körs över av maktmänniskorna, som vanligt.

%d bloggare gillar detta: