• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Barn ÄR störande!

Det blir allt vanligare med barnförbjudna företeelser: flyg, hotell, restauranger. Men den som blir obehagligt berörd av närheten till ett litet barn behöver psykbehandling för sin fobi och inte respekt för rubbningen. Nej, följ upp agaförbudet med lagligt förbud mot barnförbud, skriver Sten Danielson.

Så börjar en debattartikel i Aftonbladet. Vilket struntprat! Bara för att man inte vill ha skrikiga, störiga och ouppfostrade ungar runt omkring sig så är man knappast i behov av psykbehandling! Tvärtom: det är sunt att reagera mot skrikiga, gnälliga och vilda ungar överallt, t.ex. på kaféer, konditorier och restauranger liksom på museer och i kyrkor etc. Det har inget med behovav psykbehandling att göra att man vill sitta i lugn och ro och dricka sin kopp kaffe eller närvara vid en gudstjänst eller annan högtid i kyrkan utan ungar som härjar.

Det är förstås föräldrarna som förstör sina barn och därmed förstör för sina barn, det är föräldrarna man stör sig mest på. Alltför många tycks inte ha en aning om hur de ska ta hand om sina barn och klarar inte av att hålla reda på dem och lära dem hänsyn till andra människor.

Artikeln i Aftonbladet är bland det mest svamliga och korkade jag har läst på länge. Att vilja ha det barnfritt när man vill koppla av eller njuta av en kulinarisk eller kulturell upplevelse har ingenting alls med ”diskriminering” att göra, vilket skribenten försöker skruva det till. Och skulle det ändå kunna bli tal om diskriminering så är det snarare föräldrar med hyperaktiva barn som skriker och gnäller som diskriminerar andra som inte valt att ha allt oljud omkring sig i olika situationer.

Och – som alltid – så finns det flera sidor av saken. Alla barn är inte störande, alla föräldrar är inte okunniga och slappa. Även om många är det.

%d bloggare gillar detta: