• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Sverige – diskrimineringens och kränkthetens förlovade land

I mitt förra inlägg med rubriken Några kommentarer till två tidningsartiklar, handlade det om att en kvinna ansåg att det var diskriminerande mot kvinnor om en man inte ville ta dem i hand när han hälsade. I det här inlägget kommenterar jag en lika huvudlös anklagelse om ”diskriminering”, detta svenskarnas favoritord och, verkar det som, nästintill normaltillstånd numera.

Det är förre jämställdhetsombudsmannen Claes Borgström som tar till brösttoner på DN Debatt under rubriken: Carl Bildt sysslar med ren könsdiskriminering. Herre Gud, har det slagit slint någonstans hos alla som skriker ”diskriminering” i tid och otid? Claes Borgström skriver – och det måste vara på fullt allvar annars hade väl inte superseriösa DN Debatt publicerat texten – att utrikesminister Carl Bildt har ett diskriminerande sätt mot kvinnor och att det är en politisk skandal och att bla bla bla. Detta för att:

Organisationen Kvinna till kvinna har genom sin generalsekreterare Lena Ag redovisat att den svenske utrikesministern Carl Bildt fullständigt struntar i resolution 1 325 och den verklighet som resolutionen utgår från (DN Debatt 24/5). I Bildts tal, pressmeddelanden och blogg finns inga kvinnor. När Bildt reser till vissa konfliktregioner träffar han inga representanter för kvinnoorganisationer utan endast företrädare för den manliga makteliten.”

Ha ha ha ha ha ha ha ha! Har man i Sverige inte större problem och viktigare saker att göra än att sitta och räkna hur många gånger utrkesministern har nämnt kvinnor på sina bloggar resp träffat kvinnor i sitt jobb? Det är en skandal, särskilt om organisationen får bidrag någonstans ifrån, vilket jag gissar att den får för i det kränkta Sverige är det få som jobbar ideellt. Och advokaten Claes Borgström skulle nog också kunna använda sina kunskaper och förmågor till mycket viktigare saker än att krystat föra fram en massa onödigheter på DN Debatt. Till exempel till att företräda människor som blvit kränkta och/eller diskriminerade på riktigt…

Förresten: vad tycks om Kvinna till kvinnas mandat, så som det presenteras på deras sajt:
Kvinna till Kvinna skall arbeta utan att fästa avseende vid religiös, politisk, nationell eller etnisk tillhörighet.

Men kön, då? What about men – får inte de vara med? Med svenska mått mätt måste man väl anse att Kvinna till kvinna kränker och diskriminerar män!

%d bloggare gillar detta: