• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Svensk gränspolis har inte resurser att utreda människosmuggling!

Mängder av irakiska flyktingar smugglas till Göteborg varje dag, men gränspolisen i Västra Götaland har inga resurser att utreda människosmugglingsligorna, rapporterar Radio Göteborg.

”Problemet är större än vi trodde”, säger Peter Schröder, utredningschef vid gränspolisen i Västra Götaland till Radio Göteborg. ”Bara i Göteborg finns det minst 15 kända ligor som smugglar människor- men mörkertalet är troligtvis stort.”

Jag har sagt det otaliga gånger, också här på bloggen: Sverige har ingen aning om vilka människor som kommer hit och som väljer att stanna här oavsett vilka beslut som fattas av Migrationsverket och Migrationsdomstolen. Ingen som helst aning… Och s.k. ansvariga sticker huvudet i sanden.

Hur ska svenskarna kunna vara positiva till asylinvandringen om de ansvariga myndigheterna så totalt struntar i vilka det är som kommer hit? Nu är det ju en salig blandning av folk: sådana som flyr för sina liv och behöver skydd, kriminella som flyr från straff för sina brott, terrorister etc som tar sig in i Sverige. I en rättsstat som säger sig ha reglerad invandring måste det finnas resurser för att ha kontroll på vilka som finns i landet. Det borde göras rejäla kraftansträngningar för att få rätsida på den havererade asylhanteringen: uppehållstillstånd till dem som enligt utlänningslagen ska ha det och som vi vet vilka de är, och utvisning av dem som inte har behov av skydd och som inte beviljas uppehållstillstånd. Det borde finnas resurser och intresse för att stoppa vad som allt mer ter sig som en organiserad illegal invandring. Men Sverige verkar ha gett upp.

%d bloggare gillar detta: