• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

LO är för oreglerad invandring

Inte undra på att folk lämnar facket! Titta nu på LO, till exempel (läs bl.a. här). De betalar fortfarande av medlemspengarna till socialdemokratiska partiet, oavsett om medlemmarna vill det eller inte. De skickar för medlemspengar ut konstiga brev till riksdagsledamöters grannar, ett osmakligt påhitt som knappast lockar nya medlemmar. Och nu ska de också stödja ”migranter och papperslösa”! Det handlar om människor som sökt asyl, fått avslag på sina ansökningar men vägrar lämnar Sverige och om människor som kommit till Sverige enbart för att jobba svart och aldrig ens har sökt uppehållstillstånd. LO sanktionera alltså i praktiken svartjobb och lagbrott.

Dessutom ämnar LO bilda ett Fackligt Centrum för papperslösa och vill samarbeta med Migrationsverket för att nå ut med facklig information till asylsökande som får arbetstillstånd. Okej, men då ska förstås information lämnas också från andra intresseorganisationer som vill sprida uppgifter om sin verksamhet via Migrationsverket – politiska partier, Skatteverket, Svenskt näringsliv, Svenska kyrkan och andra trossamfund, ideella organisationer etc.

LO tycker att arbetsgivarna ska straffas hårt om de utnyttjar svart arbetskraft. Men hur går det då med dem som är här illegalt och bara kan jobba svart? Det är ju genom svartjobb de här människorna försörjer sig eftersom de vistas här illegalt och därför inte har rätt att arbeta, så vad är det då egentligen som LO konkret och faktiskt ska erbjuda dem?

Borde inte LO – om det vore en ansvarstagande organisation – respektera svensk lag som säger att människor som inte har laglig rätt att vistas här ska återvända till sina hemländer? Eller anser LO att det är facket och inte riksdag och regering som ska bestämma vilka svenska lagar som ska gälla och vilka som inte ska gälla?

Att LO:s avtalssekreterare Erland Olausson vill att ”svenska regeringen ska ändra lagstiftningen så att det inte längre är kriminellt att vara här illegalt” är så korkat att man nästan tror att det är ett skämt. Något som är illegalt (=mot lagen) är ju kriminellt, det går ju naturligtvis inte att säga att ”trots att det är olagligt, det du gör, så ska vi i regeringen (och riksdagen) bestämma att det inte är kriminellt”. Vilka andra illegala handlingar ska i så fall inte heller anses vara kriminella? Skattebrott? Snatteri? Bedrägeri?

LO visar, genom sina spektakulära uttalanden, att de är av den åsikten att Sverige ska ha en helt fri och oreglerad invandring. Och det är klart att om fackpamparna har frågat sina medlemmar ifall dessa är av samma åsikt och det visat sig att de är det, då är det inget som hindrar att LO börjar bearbeta regeringen och riksdagen för att fri och oreglerad invandring ska bli verklighet. Men LO kan ju inte införa det på egen hand, organisationen är ju trots allt inte ett lagstiftande organ även om den säkert vill se sig som en sådan.

%d bloggare gillar detta: