• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Turerna i politiken i Finland är i alla fall inte tråkiga

Det är sannerligen många såpoperaliknande turer i den finska politiken… Ilkka Kanerva, till exempel, sms:ade lite för mycket och lite för spektakulärt till en strippa och fick lämna posten som utrikesminister. Visserligen efter väldigt många och utdragna turer, men ändå. Och innan dess hade statsminister Matti Vanhanens flickvän, som han träffade på nätet, hunnit skriva en bok och berätta om statsministerns preferenser både i och utanför sängen. Och Matti Vanhanen hade stämt henne för ”störande av privatlivets helgd” eller liknande och förlorat. Vilket han nu enligt uppgift har överklagat. Och efter turerna med ex-flickvännen Susan Kuronen, numera Ruusunen, fann statsministern en tids lycka med riksdagsledamoten Merikukka Forsius som nu vänt sig emot honom (han har återigen en ny flickvän…) och kräver att han ska tala sanning.

Det senaste på den finska politikfronten är alltså att Merikukka Forsius, riksdagsledamot för Samlingspartiet, i en interpellationsdebatt den 2 juni krävt att statsministern ska tala sanning om de så omtalade valkampanjsbidragen. I en artikel i Hufvudstadsbladet med rubriken Matti Vanhanen svarade i ilska rapporteras att: ”Statsminister Matti Vanhanen fick ta till långa förklaringar om varför han gett olika besked om sin ex-väninna Merikukka Forsius valfinansiering. En av dem var att han gav sitt svar i ilskorna.” Läs artikeln här.

Och Matti Vanhanen, som också sägs ha haft ett förhållande med den f.d. skönhetsmissen, sedermera riksdagsledamoten och förra kulturministern i Vanhanens regering 2003-2007, Tanja Karpela (numera Sarvela), verkar ha en ny flickvän igen… Han verkar verkligen vilja leva upp till vad den dåvarande franske presidenten Jacques Chirac i september 2006, vid invigningen av Asem-mötet: ”Tillåt mig presentera för er Finlands sexigaste man. Tro mig, det skriver alla tidningar här.”

Som sagt: tråkigt” är inte ett ord som kan användas om turerna i politiken på hög nivå i Finland.

P.S. Se och hör Matti Vanhanen uttala sig om klimatförändringarna i Bryssel i mars i år – och kallas för ”Fredrik Reinfeldt, Prime Minister of Sweden”…

%d bloggare gillar detta: