• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Jag läser andras bloggar 4

Mina tidigare Jag läser andras bloggar finns här, här och här.

Jag halkade in på en blogg som heter Godspace när jag skulle gå in på WordPress och skriva ett inlägg på min egen blogg. Och det inlägg som låg högst upp var ett med rubriken World Refugee Sunday. Denna Världsflyktingdag infaller söndagen den 22 juni och det är vad Godspace vill berätta och påminna oss om.

Jag kommer knappast att följa Godspace särskilt regelbundet, men det är både givande och intressant att emellanåt ta del av helt andra världsbilder än sina egna ”gamla vanliga”. Bloggen skrivs av Christine Sine, en passionerad ”organic gardener”som bor i Seattle med sin man och sin hund. Både Christine och maken Tom arbetar via sin kyrka med att hjälpa och informera kristna organisationer världen över. Mer om bloggaren finns att läsa här.

Och så tittar jag förstås in på Alexandras blogg då och då. Just idag har hon skrivit på sitt sätt om något som också jag har skrivit om tidigare: En svensk blir inte mer svensk för att DN skriver ”en svensk medborgare”. Jag tycker också att många borde gå in och läsa Alexandras åsikter och insikter från Mellanöstern, som finns i kategorin med just den rubriken (se högerspalten på bloggen). Läs till exempel inlägget Mitt Israel! Inlägget börjar:

”Alltsedan början av 60-talet har Israel varit en del av mitt liv eftersom jag flyttade ner och bosatte mig där då, gifte mig fick barn och tillbringade både Sexdagarskriget och Yom kippor kriget i väntan på att ”min” soldat skulle komma hem helskinnad

Trots att vi flyttade till Sverige 1974 så har det inte gått ett år utan att vi besöker Israel och i år var det speciellt viktigt att åka ner i samband med 60 års firandet och att tillbringa de dagarna på kibbutzen där det hela började.”

Kunskap är makt, heter det. Att ta del av berättelser om hur andra människor tänker och lever är viktigt att göra om man vill uppnå den tillfredsställelse och makt som kunskap ger. Och man får verkligen många fantastiska nya insikter och lärdomar genom att läsa andras bloggar!

%d bloggare gillar detta: