• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Jag har blivit trädgårdstomtefrälst!

Den här vattenbrynstomten
tänker jag kalla Ragnar.

Jag vet inte varför, men jag har blivit galet frälst på trädgårdstomtar! Ha ha ha ha ha ha! Jag tror det har lite att göra med att F berättade en osannolik historia om sina ben som… ja, det var något i hans lätt absurda men jätteroliga berättelse som slog an en sträng i mitt trädgårdstomteinre och så blev jag TTF (TrädgårdsTomteFrälst). Och det trots att min egen trädgård bara är en balkong där ett bord, några stolar, lite blommor och jag trängs tillsammans med en enorm indisk porslinselefant som jag fått av Armend och Fatmire, och vi knappast har plats för mer än högst en eller… nåja, kanske högst två trädgårdstomtar.

Men i min drömträdgård vimlar det av alver och tomtar och väsen av alla de slag. Och just idag skulle jag, om jag hade en trädgård som sträckte sig ner till en klippstrand, låta vattentomten Ragnar sitta där och plaska, precis som han gör på bilden. Och så skulle Felix få flyta runt lite planlöst i sin livboj medan ankan Tilda vankade omkring och kvackade, grodan Sverker hoppade högt och kväkte och paddan Conny mest bara paddade sig och kanske kväkgrymtade lite då och då. Vilken idyll i trädgårdstomteland!

Här kan man hälsa på flera tomtar och stifta bekantskap med bland andra snarkande Knut, polisen Vilgot, smederna Reidar, Halvar och Esbjörn, Majvor med blommorna, coola Sandra och häxan Agda. De kommer att gästspela här på bloggen i framtiden, kanske som illustrationer till dagshändelser eller för att porträttera någon offentlig person eller kanske bara som sig själva. Man vet aldrig så watch out!

%d bloggare gillar detta: