• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Saudiarabien: 17.000 kronor för två dagars lärarjobb!

Kostnaden för två dagars undervisning inför en examen har gått upp till så mycket som 10.000 SAR (ca 17.000 kr) per ämne dagarna före slutexamen. Proven har börjat den 14 juni för omkring 2 miljoner skolelever.

Föräldrarna är angelägna om att skaffa bra lärare som kan undervisa och coacha deras barn så att de får höga betyg i svåra ämnen som engelska, matematik och fysik. En förälder klagade över att han inte kunde hitta en lärare åt sina barn trots att han var villig att betala hur mycket läraren än begärde.

Mohammad Al-Saadawi från Jordanien, lärare i engelska, säger att det är en vanlig trend i arabländeratt skaffa privatlärare åt sina barn.

”Eleverna behöver specialundevisning och coachning strax innan svåra prov eftersom många inte flärt sig tillräckligt i skolan”, säger MohammadAl-Saadawi.

Abdul Kareem Abusurae, lärare i matematik från Jordanien, har liksom många andra lärare kommit till Saudiarabien på ett arbetsvisum som snickare eftersom han inte ville bli en vanlig lärare med låg lön.

”Jag undervisar elever i olika distrikt i Jeddah”, säger han. ”Förmögna föräldrar betalar upp till tio gånger mer än andra.” Och tillägger att han använder en mäklare som förmedlar komtakten med de rika familjerna,

%d bloggare gillar detta: