• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Bloggning nummer 4.000!

Detta är min bloggning nummer 4.000!

Sedan jag började blogga den 5 maj 2005 på blogg.se (tack, Roland och Ann-Louise för all hjälp, synd att det inte funkade längre) och därefter från den 1 april 2008 här på wordpress.com, har jag alltså skrivit 4.000 texter om alla möjliga och omöjliga ämnen (se under kategorirubrikerna eller arkiven i vänsterspalten).

Texterna har ibland varit korta, ofta medellånga och inte sällan riktigt långa. De har handlat om allt mellan himmel och jord, det har varit allvar och skoj, seriöst och mindre seriöst. Många texter har handlat om olika samhällsviktiga och -aktuella frågor, många om asyl och migration. Och om Finland, finlandssvenskt och finskt men också om Saudiarabien och Mellanöstern. Inte sällan helt egna, unika texter och tankar, vilka ibland också plockats upp av andra, större medier – givetvis utan angivande av källa… Av samma snobbjournalister som påstår att bloggare snyltar på dem och att bloggare inte skulle ha något att skriva om ifalll de inte ”snodde” deras material! Ha ha ha ha ha ha! Vem tror på sådant kvalificerat bullshit idag?

En stor skillnad mellan mig och dem som tar idéer och direkta citat från min blogg är, att jag anger mina källor. För trots att jag skriver många egna texter så visst kommenterar jag andras texter också, och citerar intressanta artiklar eller radio- och tv-inslag. Naturligtvis! Men då med angivande av källa, som sagt. I enlighet med vad som sägs i journalisternas PUBLICITETSREGLER, under rubriken Anskaffning av material, punkt 12:

12. Ange källan när en framställning huvudsakligen bygger på annans sakuppgifter.

Hittills har det som sagt blivit 4.000 blogginlägg vilket delat med 1.137 dagar (sedan den 5 maj 2005) ger 3,5 texter per dag. 3,5 texter varje dag, året runt i över tre år!

Jag fortsätter att blogga om ni fortsätter att läsa. Jag fortsätter också att ge plats åt intressanta gästbloggningar under rubriken Be my guest. Och jag ska berätta färdigt historien om Vietnamesen. Och att tipsa om andra bloggar under rubriken Jag läser andras bloggar.

Det vore kul att höra från er ifall ni vill fortsätta att läsa mina tankar, tips, avslöjanden m.m. Här är de länder ni som läst bloggen de senaste dagarna befinner er i:

Malaysia, Finland, USA, Storbritannien, Irland, Hong Kong, Frankrike, Luxemburg, Elfenbenskusten, Ungern, Turkiet, Mexico, Schweiz, Bangladesh, Saudiarabien, Peru, Rumänien, Bulgarien, Belgien, Iran, Estland, Canada, Bahrain, Angola, Antarktis, Japan, Nigeria, Spanien, Australien, Israel.

Bloggning nummer 4001 följer efter denna och sedan 4002, 4003, 4004 o.s.v., så länge ni vill läsa mina funderingar och ta del av mina åsikter!

%d bloggare gillar detta: