• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

”Så ska återvändandet underlättas för flyktingar”

En artikel i Sundsvalls Tidning har rubriken Så ska återvändandet underlättas för flyktingar. Den är skriven av Dan Eliasson, generaldirektör vid Migrationsverket och Caroline Henjered, chef för verksamhetsområde asylmottagning vid Migrationsverket. Min första kommentar är att det inte kan vara skribenterna som har satt rubriken och att rubriken är olycklig: vi skickar inte tillbaka flyktingar! Vad Eliasson och Henjered talar om är asylsökande, d.v.s. personer som sökt asyl och uppehållstillstånd men som inte befunnits ha tillräckliga skäl för att beviljas detta. Flyktingar, de som uppfyller kriterierna för vad som är en flykting enligt Genéve-konventionen, får stanna och för dem ska givetvis inget återvändande underlättas.

I övrigt är det inte mycket att säga annat än att det mesta som skrivs i artikeln låter bra, rätt och självklart: har man fått avslag efter en korrekt asylprocess så ska man givetvis återvända till sitt hemland och inte stanna kvar illegalt i Sverige.

Problemet är bara att asylhanteringen inte alltid är sådan att man kan vara säker på att den asylsökande verkligen har fått en rättvis behandling. Tyvärr. Snart följer några hårresande exempel på det på denna blogg.

%d bloggare gillar detta: