• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

”SKÄRPT STRAFF”????? 100 timmar samhällstjänst????

Notis i DN 16 juli 2008

Vad är Sverige för ett land? Vad är det för ett land som kallar ”samhällstjänst” för ”straff”? Som överhuvudtaget dömer ut så fullständigt vansinniga ”straff” åt folk som utan problem iskallt misshandlar och sparkar ihjäl andra människor?

Straffmyndighetsåldern måste sänkas till 15 eller högst 16 år. Dagens ungdomar är fullt medvetna om vad de gör vid den åldern. Att hålla på och dadda och dalta med kriminella och hänsynslösa 15-, 16- och 17-åringar är förkastligt, stötande och helt oacceptabelt.

100 timmar samhällstjänst = ca 12, 13 dagars heltidsarbete. vad är det för straff????

Hur trovärdig blir regeringen när den inte tar tag i dessa frågor utan tillåter unga pojkar att sparka ihjäl, misshandla och hota folk och låta dessa pojkar komma undan med åtta månaders ungdomsvård (vad då för ”vård”?) eller 100 timmar samhällstjänst? Visst är det bra att det nu ska bli Tuffa tag mot organiserade ligor, vilket justitieminister Beatrice Ask skriver om i Svenska Dagbladet idag. Men man måste dessutom sätta alla klutar till för att stävja oprovocerat våld och misshandel, dråp, mord som begås av 15-, 16- och 17-åringar, bland annat genom att döma dem som fullt kapabla att ta följderna av vad de gjort.

Se också till att rensa upp i omården som Ronna, Hovsjö och Rosengård m.fl., där numera varken brandkår eller ambulanser vågar köra in utan poliseskort på grund av 14-17-åringar (och äldre) som lever laglöst och hotar och misshandlar. Dessa unga skrattar åt ett system som tillåter dem att terrorisera andra och hindra människor som brandmän och ambulansförare från att rädda liv

Det får vara nog, regeringen! Vi kan inte ha det så här, vi kan inte tillåta att ungdomsvåldet eskalerar och att ungdomarna kan stå och skratta åt vuxenvärlden som inte ingriper. Stick inte huvudet i sanden, politiker! Nästa gång är det er bror, syster, far, kompis, fru eller man som misshandalas, våldtas, körs eller sparkas ihjäl eller dödas på annat sätt av ingdomar som sedan döms till ”samhällstjänst”.

Riksdagsledamöter och ministrar är folkets företrädare, de måste tänka sig in i Riccardo Campogianis föräldrars situation och då måste de tänka att det kunde ha hänt dem själva. Att en av Fredrik Reinfeldts söner varit offret i stället för Riccardo. Gud förbjude och det känns hemskt att ens tänka tanken. Ändå måste den tänkas. Tycker man att det är okej att ens eget barns mördare eller dråpare får jobba med gamla eller med att rensa rabatter i en park i 12 dagar som ”straff” för att han sparkat ihjäl ens barn så ska man låta saker och ting vara som de är. Tycker man att det är okej att vuxenvärlden signalerar till ungdomar att ”gör vad ni vill tills ni fyller 18 år, ni får ändå inga straff”så ska man låta allt vara som det är. Men om inte, då måste man ändra lagen.

%d bloggare gillar detta: