• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Min respekt får de inte

Sex borgerliga riksdagsledamöter är nu beredda att riva upp den hårt kritiserade FRA-lagen”. Det rapporterar Aktuellt.

Jaha. Så nu – NU! – backar sex riksdagsledamöter och tar avstånd från den så utskällda signalspaningslagen, även kallad FRA-lagen! Nu, när de redan själva röstat igenom den… Inte alla, men en del. Alla var inte närvarande vid omröstningen i riksdagen för ca en månad sedan men de som var närvarande tryckte inte på nej-knappen när de borde ha gjort det. Utom en enda. Och var befann sig de riksdagsledamöter som inte var i riksdagen och röstade? Varför var de inte där och visade var de stod när det gällde?

Min respekt får deras nya påhitt inte. Tvärtom så sjunker respekten för hela riksdageriet med den alldeles för stora besättningen ännu mer än den redan har sjunkit. Ledamöterna är dessutom alldeles för många i förhållande till den lilla folkmängden i Sverige och med tanke på att alla stora och viktiga beslut ändå fattas i EU. (Läs min artikel i ämnet här). Och allra minst folk som inte vet vad de gör.

De som sitter i riksdagen – varav den överväldigande majoriteten är partivalda, inte personvalda – borde åtminstone ha ryggrad nog att stå för den åsikt de kommit fram till i signalspaningsfrågan efter att de haft mer än ett år på sig att sätta sig in i den!!! Det går inte att känna särskilt stor respekt för kappvändande fingret-i-luften-människor som ytterligare bidrar till att ge en bild av riksdagen som en lekstuga.

Stackars Sverige!

P.S. För tydlighetens skull: jag har hela tiden varit – och är även nu – emot FRA-lagen.
%d bloggare gillar detta: