• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Varför skulle man inte få hissa en israelisk flagga?

Vad är det frågan om? Märker inte folk hur åsikt-och yttrandefriheten lite osynligt, smygande kringskärs dag för dag i Sverige? Nu får journalister inte kalla en man för en man eller en kvinna för en kvinna om man ska skriva om/från Pridearrangemang. Man måste ha varje individs tillstånd och fråga dem vad de vill bli kallade, t.ex. ”transperson”. Eller ”man” även om det handlar om en kvinna… Sjukt! Bojkotta arrangemanget i protest mot förtrycket mot åsikts- och yttrandefriheten, det är allt jag kan säga till media. Förresten: hur kommer det sig att de som själva varit förtryckta så gärna förtrycker andra?

Nu läser jag också – efter att ha varit inne på Alexandras blogg – i Barometern, att någon campinggäst på Löttorps campingplats (som är till för alla) sagt följande om att någon israelisk gäst (som jag förstår det) haft med sig sitt lands flagga och fått den hissad:

”Det här är en alldeles för politisk flagga för att hissa på en officiell flaggstång såvida det inte gäller ett statsbesök då man försöker arbeta för att läget ska bli bättre. Men nu beror det enbart på att det bor en israelisk campare här. Jag hade tagit lika illa vid mig om de hissat en burmesisk flagga. Det beror alldeles på hur världsläget ser ut för tillfället.”

Men Herre Gud, människa! Get a life! Och för Guds skull, ansvariga på campingen, börja inte lyssna på sådana här småskurna typer som det kanske vore bättre om de stannade hemma så de slapp konfronteras med sådant som gör dem upprörda. Som en israelisk flagga. Ska några löjliga campinggäster komma och pådyvla semestrande, vanliga människor politiska åsikter, då går det definitivt för långt. Till och med för att vara i Sverige. Låt alla nationsflaggor vaja om det finns människor från dessa nationer på campingen som har med sig flaggor.

P.S. 1 Alla bussar i Stockholm kör omkring med regnbågsflaggor som knappast symboliserar något land utan enbart folk med vissa sexuella läggningar. Är det okej för gnällspikarna?
P.S. 2 Hur ”officiell” är egentigen en flaggstång på en svensk campingplats?
%d bloggare gillar detta: