• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Information på Migrationsverkets hemsida

Jag har skrivit en del om de nya reglerna för arbetskraftsinvandring (bl.a. här) och har nu blivit uppmärksammad på att Migrationsverket har lagt ut information om reglerna för arbetskraftsinvandring på sin hemsida. Där finns också mängder av frågor och svar och alltihop finns att läsa här. Rätt ska vara rätt.

Dock är det fortfarande – och det är inte Migrationsverkets fel – oklart hur de där sex månadernas anställning ska räknas. Själv har jag tolkat de texter som finns som så, att man måste ha haft en fast anställning (även kallad ”tillsvidareanställning”) i minst sex månader i direkt anslutning till att man får avslag på sin asylansökan. Inte att man har jobbat i sex månader år 2006 eller 2007 utan att man helt enkelt har en fast anställning när man får avslag på ansökan. Då ska man inom två veckor söka, enligt detta undantag i reglerna, om att få arbetskraftsinvandra och om jobbet är fast, allt är ”på riktigt”, företaget har betalat in skatt och sociala avgifter etc och ens identitet är känd (äkta),  kan man beviljas arbetstillstånd i upp till tre år. Alltså inte uppehållstillstånd utan tillstånd att arbeta och helt försörja sig själv. Efter tre år, om man hela tiden arbetat och försörjt sig själv kan man sedanansöka om permanent uppehållstillstånd.

Om jag har missförstått de kommande reglerna så ber jag den som har andra uppgifter att snarast meddela mig så att uppgifterna här på min blogg kan rättas.

%d bloggare gillar detta: