• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

”Vem är det som förbjuder?”

Jag fick ett mejl med några frågor från en bloggläsare. Jag försökte svara via mejl, men trots otaliga försök gick det inte, jag vet inte varför. Därför – eftersom personen ifråga tydligen läser min blogg och eftersom hans frågor även har intresse för andra – så lägger jag ut hans mejl och mitt svar här.

I ditt inlägg om Nya sätt att lura sig in i Sverige ställer du frågan till en migga om det inte tas fingeravtryck i anknytningsärendena. Du får svaret:

”Nope. När man söker på anknytning tas inga fingeravtryck. Migrationsverket vill göra det, men får inte. Dessutom körs inte EURODAC mot polisens register, det är förbjudet. Så det spelar ingen roll om man åker fast för brott, fingrarna avsöljar inget.”

Min fråga till dig: Vem förbjuder Migrationsverket att ta fingeravtryck? Varför är det förbjudet att köra EURODAC mot polisens register? Vem har förbjudit det?

När jag läser bloggar om immigrationen så läser jag ofta: ”Det är förbjudet. Man får inte kontrollera det och det, m.m, det är förbjudet”.

Vem är denna censor som lägger munkavle på folk? Som skrämmer folk till tystnad? Som sätter (bildlikt), handfängsel på folk. Det skulle jag vilja veta. Vet du?

Mitt svar:

Om jag visste vem som förbjuder folk att agera och tala så skulle jag skriva det! Jag undrar själv varje dag vem som sätter munkavle på folk (vanliga svenskar) och skrämmer dem till tystnad. Jag har aldrig begripit denna oerhörda rädsla bland människor i detta land att yttra sig öppet, jag har aldrig fattat vad så väldigt många är så väldigt rädda för. Om vi levde i en stenhård diktatur, om detta var Kina eller Nordkorea, då skulle jag förstå. Men Sverige!!??!

Som sagt: om jag visste vem det är som förbjuder folk att agera och yttra sig så skulle jag berätta. Konstigt nog är det ingen som har förbjudit mig att agera och yttra mig…

%d bloggare gillar detta: