• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Augustilördag 2008

Först frukosterade vi från kl 8 på Gunnarsons. Läste tidningar, pratade, drack kaffe och åt ostsmörgåsar. Sedan bar det av till Heron City utanför Stockholm, där jag aldrig varit. ””Invandrarnas paradis” kallade Nuri det och påpekade att han själv är en av dem och att det är ett jättebra ställe för barnfamiljer som inte har så många andra ställen att åka till. Där finns massor av aktiviteter för ungarna, speciellt på helgerna, och där finns både gym och biografer. Plus – förstås – alla de stora butikerna som lockar till både nödvändiga och onödiga köp. Nuri lämnade tillbaka en felköpt vara och sedan bar det av till Europamöbler där jag fick en ny kontorsstol. Min gamla hade jag haft i 17 år… Personalen på Europamöbler var förresten jättetrevlig!

Sedan var det dags att köpa en liten extern hårddisk – portable hard drive – på Onoff. Bra att det äntligen blev av så att jag kan spara dokument, fotografier och musik på en separat enhet ifall datorn skulle säga upp sig helt plötsligt. På Onoff bytte Nuri också ut sin ickefungerande skrivare mot en ny på garantin och sedan var det lunchdags.

Lunchen intogs på Bamboo Garden som drivs av samma ägare som öppnade restaurangen för 31 år sedan, den pratglade Mr Lam Ping Kwan.

”Jag tacka dig, du tacka mig” är ett av hans favorituttryck. Manliga gäster kallar han ”brossan” och kvinnliga ”lilla syster” eller ”prinsessan” eller ”moster”. Han hade gått ner 8 kg på ganska kort tid och var synligt slankare. ”Bara 5 kg kvar”, sa han, och såg glad ut. Nudlarna och de wokade grönsakerna smakade gott och doften från ängsblommorna som han ställde på bordet påminde om barndomens somrar på Åland. ”Om du vill något mera, bara ropa Kinafarbror”, sa han och ilade iväg för att ta emot fler gäster och se till att de också kände sig välkomna.

Sedan några timmars jobb på eftermiddagen.

Summa summarum: en bra lördag!

%d bloggare gillar detta: