• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga om bananmonarkin och ”återvändandebidragen”

Detta mejl kom från en migga:

Detta med återvändandebidrag är en stor skandal. Men vi som är inne i verksamheten har bara väntat på detta.

Det finns inget som säger att många av dem som lyfter detta återvändandebidrag och en gratis resa till Irak eller något annat valfritt land, inte redan har uppehållstillstånd i Europa, kanske till och med i Sverige!

Eftersom de återtar sin ansökan så snabbt för att få bidraget hinner ingen utredning göras. Detta är vansinne och ytterligare ett bevis på att våra politiker inte vet hur de ska krumbukta sig för att framstå som sanna humanister.

Nu, direkt, är det dags att sätta ner foten och sluta med detta vettlösa slöseri med skattemedel! Och vari ligger rättvisan i att det endast är irakier som återtar sin ansökan som kan få bidraget? Varför inte ryssar, turkar och alla andra? Detta är alltså inte bara ekonomiskt vansinne, det är också ytterst rättsosäkert och djupt orättvist.

Kommentar: Finns det någon ansvarig som orkar bry sig?  Ärligt talat tror jag inte att ansvariga orkar agera. Tyvärr. Särskilt efter att ha tagit del av detta snömos som uttalats i Sveriges Radio av en chef på Migrationsverket:

Om det är så att man misstänker att personer utnyttjar det här systemet – det kostar ju också pengar att komma till Sverige – vad skulle man då ha för intresse av att söka asyl bara för att få återvändarbidraget?

Jag vill inte koppla ihop det bara med fusk, utan det handlar om att det är ett ganska nytt system. Och för att säkerställa att vi använder pengarna på rätt sätt måste vi se över att vi har ett regelsystem som säkerställer att det inte kan användas på ett felaktigt sätt.

Begrunda. Läs en gång till. Fattade ni något alls?

”Och för att säkerställa att vi använder pengarna på rätt sätt måste vi se över att vi har ett regelsystem som säkerställer att det inte kan användas på ett felaktigt sätt”.

Läs detta ännu en gång! Fick ni känslan av tydlighet och raka rör? Vet ni hur skattemedlen används nu? Känner ni trygghet och tillit efter att ha tagit del av chefspersonens yttrande? Just asking…

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: