• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

För mig går ekvationen inte ihop

Ekvationen går inte ihop. I varje fall begriper inte jag hur det hela hänger ihop.

Återetableringsstödet för flyktingar kan ha blivit en extrasumma för främst irakier som aldrig haft för avsikt att stanna i Sverige, skriver Migrationsverket i ett brev till regeringen. Vissa har ansökt om stödet efter att ha varit bara åtta dagar i Sverige.

Detta är ett citat ur artikeln Skärpta regler för återvändandestöd i Svenska Dagbladet den 19 augusti. Märkligt. Å ena sidan sägs alla irakier komma hit med människosmugglare från Irak, Syrien, Jordanien och det sägs kosta dem allt från 150.000 kronor och uppåt. Men varför skulle de betala 150.000 kronor eller mer för att smugglas hit under stora umbäranden bara för att försöka få ut ett återvändandestöd på 30.000 kronor för en vuxen? Är det jag som är dum eller är det någon annan?

Kan det vara så att de ”irakier” – som ju kan vara vad som helst eftersom Sverige bara på papperet men inte i verkligheten kräver att identiteten ska bevisas – som söker återvändarstöd och sedan inte ens återvänder varken är irakier eller hitsmugglade utan människor från andra EU-länder som med falska handlingar kommer hit och knackar på dörren till Migrationsverkets Kontor för utbetalning av återvändandestöd – no questions asked? Jag bara undrar. Fast det är väl jag som är dum och inte fattar sammanhanget. För på Migrationsverket och i regeringen kan man väl inte vara korkade?

© Merit Wager
%d bloggare gillar detta: