• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Senaste nytt i bananmonarkin

En bloggläsare gjorde mig uppmärksam på detta som står att läsa i Västervikstidningen, VT:

Normalt brukar det råda stor enighet i polisstyrelsen. Fredagens möte var ett undantag och gällde om de som börjar polisutbildningen ska vara svenska medborgare eller ej. Nej det behöver de inte vara, enligt majoritet (s och v). Den borgerliga alliansen tyckte att medborgarskap krävs eftersom de som går utbildningen får insikt i polisens arbete och även ta del av vissa register. Polisstyrelsen fick ta till votering för att komma fram till ett remissyttrande, s och v vann med 7-6.

Nej, varför skulle poliser behöva vara medborgare i den svenska bananmonarkin, de behöver ju knappt kunna svenska heller – språktesten har ju gjorts lättare för att anpassas till dem som inte behärskar språket ordentligt. Det är ju The Swedish Way: sänk kraven så alla klarar allt för ”alla ska med”.

Lärare behöver ju inte heller behärska svenska eller ens ha kunskaper i de ämnen de ska lära ut. De kan alltid hota med DO om de inte får godkänt: antingen är de diskrimineeeeerade för att de är invandrade eller för att de är kvinnor eller män, i förekommande fall). De kan också vara diskriminerade för att ingen insett att de är lesbiska eller också kan de vara diskriminerade just för att någon sett att de är det… De kan vara åldersdiskriminerade eller diskriminerade för att de är döva men absolut vill bli musiklärare.

Riksdagsledamöter ska väl inte heller behöva vara svenska medborgare, värnpliktiga kan redan nu ha andra medborgarskap (förutom svenskt). T.ex. libanesiskt och svenskt eller varför inte ryskt och svenskt. Hej & Hå! Och förresten: varför ska vi bara ha svensk lag i Sverige, varför inte också lagar från andra länder och kulturer för dem som så önskar? Och Sverige behöver väl inte heta just Sverige utan kan heta t.ex. Hej&Håland eller Stupidien eller Det Nya Landet. Eller vad som helst.

Självklart ska det inte finnas något sammanhållande kitt som språk och medborgarskap i detta land, självkart ska det inte behöva finnas någon röd tråd – eller jo, förresten: hellre kanske en röd än en blå tråd. Tycker i varje fall s och v som röstade mot att poliser ska behöva ha svenskt medborgarskap. Men helst ska det inte finnas några trådar och riktlinjer alls. Därför ska t.ex. inte stackars små barn från Hej&Håland behöva lära sig något i skolan som de inte själva kommer på att de vill lära sig. Typ att spela olika spel på datorn och öva för att bli programledare i tv. Och klart att de ska ha mobilerna på under lektionerna, det kan ju ringa någon och erbjuda dem ett programledarjobb och hur skulle det se ut om mobilerna var avstängda just då? Naturligtvis ska ingen liten skör elev i den svenska (eller stupidiska eller nyalandiska eller Hej&Hålandiska) skolan heller behöva få sina kunskaper och färdigheter bedömda på ett så ohyggligt och rysligt sätt att det skulle resultera i att de fick betyg! Ungstackrarna ska förresten också kunna ta sovmorgon när de vill och ta ledigt från skolan och resa till Thailand med familjen några veckor mitt i terminen för att vila upp sig.

Klart att personer som varken är medborgare i landet eller behärskar det onödiga språket svenska inte ska diskrimineras bara för det; klart de ska kunna bli poliser och upprätthålla sin egen ordning i landet som förr hette Sverige. Fattas bara annat! Det kommer som tur är s och v se till. De kommer säkert också att arbeta frenetiskt för att inte heller åklagare, domare och advokater behöver behärska landets språk eller lagar, det är för mycket begärt och sådana orimliga krav skulle kunna såra deras känslor så till den grad att de gråtande vände sig till DO som givetvis skulle se allvarligt på det hela och dela ut bannor och böter åt alla möjliga håll.

”Die Dumme Schweden” blir ett allt mer relevant uttryck för varje dag som går…

Så här kommenterar en annan bloggläsare idiotierna:

Att bli polis utan svenskt medborgarskap verkar inte alls vettigt. Säkerligen kommer en rysk medborgare som är svensk polis att bli kallad till sin underrättelsetjänst för att få info. Hå hå ja jaaaa. Det är mer än huvudlöst.

Det skulle vara intressant att se vad som händer när t.ex. en syrisk medborgare blir svensk polis. Det betyder att en han, som svensk polis, kan begära diplomatiskt skydd av sin ambassad.