• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Världens mest lättkränkta och lättupprörda folk?

Det är krig mellan Ryssland och Georgien. Miljoner människor flyr från Irak. Små barn dör som flugor av hunger i Darfur. Hundratusentals aids-drabbade avlider i olika afrikanska länder. Föräldralösa och handikappade barn tvingas fortfarande leva på hemska institutioner i forna öststater.

Listan kan göras hur lång som helst. Strunt i det för det är helt andra saker som berör i Sverige. Till exempel känner man man sig KRÄNKTA för än det ena, än det andra – sådant som man i resten av världen rycker på axlarna åt och går vidare. Och blir UPPRÖRDA över så larviga saker så att man undrar vad det är för fel på mentaliteten och prioriteringarna i detta land.

Om kränktsjukan har jag skrivit flera gånger. Några axplock: här, här och här.

I artikeln Nya OS-dräkten upprör: Vettlöst i Expressen finns exempel på för mig fullständigt obegriplig svensk upprördhet. Nu ”rasar” en massa folk över en snygg hel dräkt för de kvinnliga idrottarna för att den har en minimal spets längst ner kring benöppningarna som inte ens syns om man inte böjer sig ner och stirrar på den på 20 cm:s avstånd! Så här säger Bettan Andersson, ordförande i boxningsförbundet och aktiv i Riksidrottsförbundets jämställdhetsprogram i artikeln:

”Det är väldigt tråkigt att man gör sådana här specifika tjejdräkter och väljer att objektifiera tjejerna inför publiken.”

Vad menar människan? Att den pyttelilla spetsen ”objektifierar” någon? Hur då? Det finns ju dessutom flera andra dräkter att välja bland för dem som ser den här knappt synliga detaljen som ett uttryck för objektifiering!

Och så sågas också de snygga fingerlösa vantarna som likaså är valfria – på vilket sätt de objektifierar någon kvinna vet jag inte. Vad menar kritikerna, att svenska tjejer ska tävla i manliga tävlingskläder, i mansshorts och manslinnen? Eller är kanske det bästa tävlingsplagget – det minst objektifierande – en burka?

Sluta, snälla människor, att använda er kraft och energi på icke-frågor och lyft blicken och se vad som pågår i världen. Och gör en insats där det behövs i stället för att vara kränktsjuka och upprörda över… tja, ingenting, egentligen.

%d bloggare gillar detta: