• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2008
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Svensk misstänks ha smugglat irakier till Finland

En svensk som är känd i undre världen misstänks ha fixat fram förfalskade pass till en irakisk familj som kom till Finland 2006. Han ordnade dessutom med resan från Syrien till Ryssland och vidare till Finland, Norge och Sverige.

Det berättas i en notis i Vasabladet. Vidare sägs att:

Den misstänkta, svenska mannen sitter häktad i Polen. Ärendet undersöks av gränsbevakningen i Lappland, som nästan är klar med sin utredning. Den inleddes redan i mars 2006, då familjens mamma och dotter kom till Finland från Ryssland. Sonen och pappan i familjen reste ungefär samtidigt från Ryssland till Norge. Kvinnorna sökte asyl i Finland, men försvann från mottagningscentralen. Hela familjen tog sig till Sverige, men skickades tillbaka till Finland i januari 2007.

Familjemedlemmarna har hörts som vittnen. Ärendet går inom kort till åtalsprövning. Misstanken gäller ”grovt ordnande av olaglig inresa”.

Min kommentar: Den slapphänthet som råder i Sverige i liknande fall råder inte i Finland. Det är tämligen lönlöst att smuggla någon på falska handlingar och med falska historier till Finland, det accepteras inte. Om personerna i fråga kan styrka sin äkta identitet och visa att de har asylskäl prövas förstås deras ansökan om asyl.

Alla vet att de som flyr oftast (nästan alltid) måste ta sig ut på falska handlingar. Men alla vet också att många som tar sig till EU-länder och söker asyl helt kan sakna asylskäl och att det är vanligt att man serverar helt igenom falska asylhistorier. Därför finns kravet i lagen både i Sverige (vilket inte efterlevs) och i Finland (vilket efterlevs) att man måste kunna styrka sin identitet och sin historia för att eventuellt uppehållstillstånd ska bli möjligt att bevilja.

%d bloggare gillar detta: