• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2008
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Eva Wikberg, tidigare rektor vid Maria Elementarskola, har ordet – igen

Rektor Eva Wikberg, Maria Elementarskola, skrev själv här på bloggen den 28 augusti. Hon försökte ge en bild av vad som hänt när hon av styrelsen manövrerades bort från sin post som rektor. På och mellan raderna kunde den som var lyhörd läsa att allt långtifrån stod rätt till. Ytterligare svar på frågor kan förstås sökas direkt från styrelsen eller i svaret på den anmälan som föräldrar lämnat till Skolverket som, förhoppningsvis, efter sin inspektion rätar ut en del frågetecken.

Många föräldrar och lärare har hört av sig direkt till Eva Wikberg men också till mig som sedan den 14 augusti skrivit ett antal inlägg här på bloggen om den ansvarslösa behandlingen av henne (se under Allmänt i vänsterspalten), och velat veta mer.

För att skingra några fler dimmor kommenterar Eva Wikberg här en del egendomligheter i den här historien, bland annat gällande ekonomin kring skolan och det fastighetsbolag som också är inblandat:

Det hade också visat sig att en annan av minusmiljonerna hade använts till att köpa in radiatorer till den fastighet i vilken skolan är hyresgäst. Fastigheten ägs av Fastighetsaktiebolaget Moderna Bostäder som i sin tur ägs och förvaltas av delar av styrelsen i Stiftelsen Maria Elementarskola.

Läs mer i Eva Wikbergs text med rubriken Om förtroende – och om misstroende.

© Merit Wager
%d bloggare gillar detta: