• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2008
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Kommentar till fackets agerande i frågan om illegalt invandrade som jobbar illegalt i Sverige

Det kom ett mejl från en bloggläsare som lyder så här:

Nu har det väl snurrat till ordentligt för facket! Ska bli intressant att få ta del av deras svar.

De här människorna, papperslösa, är i Sverige illegalt. Svartjobb är brottsligt och emot lagen, människor åker i fängelse och får böter om skatteverket kommer på någon med svartjobb. Ekobrott! Vad är detta? Det är klart att arbetsgivare inte får utnyttja människor utan papper, det är också kriminellt, men det här är rena rama Grönköping! Sandberg talar om en kamporganisation? Är facket för fri arbetskraftsinvandring???

De papperslösa, aningslösa, har de inget ansvar för sig själva? De vet ju att de är i Sverige illegalt och att svartjobb är illegalt. De har själva valt detta! Måste man dumförklara alla människor!?

Hur ska nu facket se till att de papperslösa inte blir tagna av Migrationsmyndigheten??!! Nu är facket ute och cyklar på riktigt! Har de här fackliga företrädarna för lite att göra? De har helt tappat fokus på vad som är fackliga frågor. Det är självklart att det är förfärligt att människor lever under sådana förhållanden som beskrivs, men det är inte fackets uppgift att gå in på det här sättet. Polisen kan hämta de illegala vid papperslöshetscentret och reda ut deras rätt att vistas i Sverige.

%d bloggare gillar detta: