• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2008
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Ta bort Täppas Fogelberg från Ring P1!

Jag har flera gånger och under flera år skrivit om den pinsamt dåliga, otrevliga och ofta rent obehagliga och oförskämda programledaren i radioprogrammet Ring P1, Täppas Fogelberg. Bland annat här, här och här. Många andra har också klagat på och kritiserat honom, bland annat Ann-Charlotte Martéus, ledarskribent i Expressen och ”vanliga människor” i insändare i dags- och kvällstidningar. Men hur mycket kritik som än riktas mot den här personen så bryr sig Sveriges Radio märkligt nog inte om det.

Den 27 juli kritiserade också Hanne Kjöller i en gästkrönika i Dagens Nyheter under rubriken Förnedringsradio i fördumningens tjänst skarpt den här fördomsfulla och okunniga programledaren. Hon skriver bland annat:

Hans översitteri och tölpighet kan jag nästan stå ut med. Det är i kombination med bristande bildning resultatet blir så förödande. Sakfelen och missförstånden staplas på varandra utan korrigering. Något som var fel från början blir grunden för en vidare debatt som förstås blir minst lika fel den.

Sedan ger hon flera olika förslag på Fogelbergs idiotier, bland annat påståenden som att ”Silvio Berlusconi är Italiens president” och att ”Lissabonfördraget innebär en fåtalsdiktatur och inte har någonting att göra med demokrati.”

Hon skriver också det som står i rutan till vänster.

Idag, den 10 september fortsätter Fogelberg att vara otrevlig. En inringande med efternamnet von Malmborg, boende i Saltsjöbaden, hånas av Fogelberg och uppmanas att åka till Afrika och hjälpa människor där. Sedan klipps samtalet av ganska abrupt – som Fogelberg mycket ofta gör – och avslutas med ordet ”adjö”, uttalat på ett utstuderat sätt som var ägnat att förminska en person som har mage att heta von Malmborg och bo i Saltsjöbaden.

Sveriges radio bör flytta bort Fogelberg från programmet och i stället i större utsträckning anlita kunniga och normalhövliga människor som t.ex. Annika Hagström och Kjell Albin Abrahamsson!


%d bloggare gillar detta: