• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2008
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Hur kan LO:s ordförande uttala sig så?

I en artikel i tidningen Arbetsliv kan man läsa att Wanja Lundby-Wedin anser att de papperslösas arbete ska bli lagligt. Så här säger hon:
Vi vill göra så mycket vi kan för att hjälpa de papperslösa eftersom vi tycker det är oacceptabelt att människor exploateras på arbetsmarknaden som de gör i dag.
———–
Vi tycker det är fel att det är kriminellt. I stället borde arbetsgivaren som exploaterar papperslösa bära ett straffrättsligt ansvar och kunna ställas inför rätta om så behövs och betala ut rätt lön retroaktivt.
Hur i hela friden kan ett stort fackförbund ha en ordförande som säger sådana här saker??? Varför säger hon inte tydligt i stället:
Vi vill göra så mycket vi kan för att se till att Sveriges lagar efterlevs av s.k. papperslösa eftersom vi tycker det är oacceptabelt att människor utan uppehålls- och arbetstillstånd tar sig i landet och på den svarta arbetsmarknaden, som sker i dag.
———–
Eftersom vi tycker det är fel att det är kriminellt att vistas och arbeta här i strid mot lagen, men vill ha en helt fri och oreglerad invandring, så ska vi arbeta hårt för att ändra lagen. Arbetsgivare som exploaterar illegala invandrare ska ställas inför rätta och bestraffas för att de brutit mot lagen och haft människor utan tillstånd arbetande för dem.
%d bloggare gillar detta: