• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2008
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Mauricio Rojas

Jag har haft den stimulerande förmånen att jobba en del med Mauricio Rojas, bland annat riksdagsledamot för folkpartiet. Det var han som tog initiativ till Medborgarnas flyktingombudsman, något som jag sedan var i drygt fem år. Han och ett antal andra andra intresserade och kunniga personer utgjorde medlemmarna i vår sammanslutning och genom åren (oktober 2002 – november 2007) gjorde vi mycket som fick betydelse på asylområdet.

Mauricio Rojas har fått utstå en hel del spott och spe (men förstås också fått positiva reaktioner) under sina år i Sverige. I ett land där man ska vara lagom och smälta in samt som en självklarhet omfatta konsensus och kollektivism (också inom borgerligheten), har han varit en främmande fågel. Men han har stått fast och tydlig för sina åsikter hur hårt det än blåst från avundsjuka, missunnsamma eller bara ogillande personer runt honom i riksdagen och i samhället i övrigt.

Nu har Fredrik Malm, Mauricio Rojas riksdags- och partikollega, skrivit en artikel på Newsmill där han säger att han ”ångrar mobbningen mot Rojas”! Det hedrar Fredrik Malm att han oförblommerat erkänner att det just handlat om mobbning. I artikeln, som publicerats på sajten Newsmill, skriver Malm bland annat:

”För några år sedan krävde jag hans avgång. Idag har jag förstått vidden av hans gärning. Få personer har tillfört svensk samhällsdebatt och svensk politik så mycket som just Mauricio Rojas.”

Läs Fredrik Malms artikel här.

Nu flyttar Mauricio Rojas till Madrid för att tillträda en post som rektor där. Jag kommer att sakna honom och hans närvaro i Sverige och ansluter mig till Fredrik Malms slutmening i artikeln på sajten Newsmill:

”Jag kan inte låta bli att känna att den här flytten också är ett fattigdomsbevis för Sverige.”

%d bloggare gillar detta: