• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2008
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Asylsökande som inte har tillstånd att stanna ska skickas tillbaka med chartrade plan

Svenska myndigheter vill chartra flygplan och skicka tillbaka irakier som har sökt asyl men fått beslut om utvisning. Det tar för lång tid innan de lämnar landet annars. Enligt lag ska den som inte befunnits ha skyddsskäl och därför inte beviljats uppehållstillstånd återvända till sitt hemland.

Inte helt oväntat kallar representanten i Sverige för det som kallas Kurdistans regionala regering (KRG), detta för ”massdeportering”. Men det handlar inte alls om någon ”massdeportering” utan om just utvisning eller återsändande av människor som inte har laglig rätt att befinna sig i Sverige. Och med tanke på att tusentals av hans landsmän som har uppehållstillstånd utan vidare reser i fullsatta direktflyg från Sverige till norra Irak så torde det inte vara några större problem för dem som inte har fått uppehållstillstånd att resa hem heller.

Det är inte KRG eller andra ”främmande makter” som ska styra svensk asylpolitik och -hantering! Man måste respektera lagar och regler i det land man lever i, det är ett grundläggande krav.

Den som efter prövning och beslut i två instanser – Migrationsverket och Migrationsdomstolen – inte beviljats tillstånd att stanna, ska återvända till sitt hemland. Där finns inga oklarheter.

%d bloggare gillar detta: