• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2008
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Det är väl inte allmänheten som bestämmer vilka som ska höras som vittnen i rättegångar?

”Kammaråklagare Anna Håkansson har till tingsrätten och hovrätten kallat en rad vittnen – alla från ”Rhapsody in rock”-turnén. Men ingen utomstående – trots Maria Lundqvists påtryckningar.” Så skriver Expressen den 19 september i en artikel om rättegången mot Tito Beltran med rubriken Ratade av åklagaren.

Hjälp! Vad tar det åt Expressen som uttrycker sig på det här sättet: ”…trots Maria Lundqvists påtryckningar”!!!!???? Vad menar tidningen, att det är dumt av åklagaren att inte låta sig pressas av en privatperson, själv ett vittne i våldtäktsrättegången mot Tito Beltran?

Genom att uttrycka sig på det här sättet ger Expressen sken av att det är något konstigt eller fel med åklagaren som inte tar in två s.k. vittnen bara för att en person – Maria Lundqvist – trycker på. Och det är helt uppåt väggarna; en privatperson som själv är vittne i en rättegång har ingen rätt att trycka på eller kräva att vissa av henne utvalda personer ska vittna. Det fattar väl vilken normalbegåvad person som helst! Givetvis kan vem som helst tipsa om vittnen, men sedan är det rättsapparaten som ska avgöra vilka som kallas.

Dessutom: varför i hela fridens dar skulle en åklagare kalla in två personer som inte på något sätt var vittnen till någonting utom till vad Maria Lundqvist hade att säga? Speciellt som den här rättegången ju inte alls handlar om Maria Lundqvist, trots att det nästan verkar så. Så här säger de två personerna som inte var på plats när den påstådda våldtäkten ägde rum och som inte träffat och pratat med den flicka som i så fall blev våldtagen:

Maria var oerhört upprörd. Bland det första hon sa var: ”Den jäveln satte på henne”. Hon berättade att Tito skulle massera barnflickan och att han sedan hade våldtagit henne.

Maria sa flera gånger att hon funderade på att hoppa av ”Rhapsody in rock”-turnén på grund av det som hade hänt.

Det de säger handlar ju enbart om Maria Lundqvist! Alltså:

1) Vad menar Lundqvist egentligen att hennes två artistkollegor, som hon träffade på annan ort två dagar efter den eventuella våldtäkten, skulle vittna om?

2) Varför hoppade Lundqvist inte av från turnén, varför ”funderade hon” bara?

Jag bara undrar…

%d bloggare gillar detta: