• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2008
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”42 % av alla granskade handlingar är falska”

Det är som om Sverige har blivit ett land där ingen behöver ta något ansvar för någonting och de, som i andra länder skulle anses ansvariga och skyldiga, kan gömma sig bakom floskler , utredningar och seminarier. Och sitta kvar med orubbat hög lön och privilegier – hur mycket de än klantar sig. Att svenska folket accepterar det är svårt att förstå.

En migga skriver och berättar om det beryktade projektet i Irak där Migrationsverket trodde att de skulle kunna processa asylsökande irakier på två veckor (tio arbetsdagar) och ge dem uppehållstillstånd (jag varnade för detta och kallade det ”idioti”):

Det inte blir någon fortsättning på AIHIAS projektet.

Asylenheten i Flen, ja den vanliga alltså, har äntligen jobbat av sina högar och det är absolut tack vara ett personalen på AIHIAS (Alternativ initial handläggning av irakiska asylsökande) tagit alla nya ärenden. T.ex. kan nämnas att de i mars 2008 hade biträden att förordna för irakier som kom i september 2007. Men då de inte fått några nya ärenden så har de nu 0 ärenden som ligger och väntar… Så vad händer nu då?

En annan sak som jag hoppas sker är att Migrationsverket anställer fler dokumenthandläggare. För två veckor sedan så var 42 procent av alla granskade handlingar falska. 42 procent!

Dessa 42 % är ett genomsnitt på alla irakier som kommer, därför att alla irakier passerar Flen. Det kan betyda att 42 % av alla irakier som fått tillstånd innan AIHIAS-projektet inleddes och innan granskningen har fått tillstånd trots falska handlingar. Borde inte alla handlingar som pass, id-kort, medborgarskapsbevis granskas av specialister? Javisst skulle det bli dyrt, men om vi har kunskapen ska vi då inte använda den då?

42 % är ju helt sjukt mycket och varför skulle siffran sjunka bara för att AIHIAS lägger ner? Som det är just nu så har Migrationsverket EN enhet som granskar handlingar i Stockholm, dit får ALLA enheter skicka sina handlingar. Vilken 3-åring som helst fattar ju att det knappast funkar att ha EN id-enhet till hela verket!

Sverige verkar inte ha någon aning om vilka som befinner sig här eller varför – och regering och riksdag bryr sig inte heller om att det är så.

OBS! För undvikande av missförstånd: att människor ibland (eller ofta) inte har någon annan möjlighet att ta sig till ett land för att söka asyl än med falska handlingar är en sak. Det är inte det som det hela handlar om.

Det handlar om att när man söker asyl, då ska man uppge sin rätta identitet och sin rätta nationalitet eftersom det är på grundval av vem man är och varifrån man kommer och hur ens historia lyder som asylrätten ska prövas. Inte på grundval av falska dokument och falska historier!

Om man har asylskäl så talar man om och visar vem man är (så gott som alla asylsökande kan skaffa fram dokument) och fortsätter inte att använda sig av falska handlingar, falsk identitet och falsk nationalitet. I lagen står att man ska visa vem man är, att man ska styrka sin identitet eller i varje fall göra den trovärdigt sannolik. Gör man inte det bör Migrationsverket kunna fatta snabba beslut om utvisning eftersom personen ifråga inte berättar sanningen och det därmed inte finns någon korrekt grund att pröva asylskälen utifrån.

Här är några texter om Flen-projektet:
Världssensation- asylprövning på tio dagar
– 23.1 2008
Jag har varnat otaliga gånger, ingen har lyssnat (som vanligt)
– 3.2 2008 (I inlägget finns länkar till fem andra texter i ämnet…
Migrationsverkets Irak-projekt dödsdömt
– artikel i Expressen 7.2 2008
Han avfärdar inte bara mig, han avfärdar också sina anställda
– 16.2 2008
Migrationsverkets Irak-projekt dödsdömt – eller kanske redan dött
– 8.3 2008
Ytterligare en migga om Irak-projektet i Flen
-11.3 2008
Migrationsverkets generaldirektör tvingas backa om Irak-projekt
– 11.3 2008
Upp som en sol, ner som en pannkaka: Migrationsverkets Irak-projekt i Flen
– 27.3 2008
Nya turer i Migrationsverkets Irak-projekt i Flen
– 8.4 2008
Vidare om Migrationsverkets märkliga Irak-projekt i Flen
– 9.4 2008
Irak-projektet i Flen – 8 PUT, 22 polisanmälningar och 6 domar (hittills)
– 12.4 2008
Apropå polisanmälningarna från Migrationsverket i Flen
– 12.4 2008
Om domar och vägledande beslut gällande asylansökningar i falska identiteter
– 13.4 2008
och så en text som i vilket annat land som helst hade fått åtminstone någon att reagera och agera – men inte här:
Utländska pass utfärdade på falska grunder accepteras som bevis på identitet av åklagare? – 25.6 2008
© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: