• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

”Kort väntan på svensk medborgarskap”

Under ovanstående felstavade rubrik och följande felstavad mening kan läsas på Migrationsverkets sajt: Väntetiden vid ansökan om svensk medborgarskap har aldrig varit kortare än nu.

På verket har man redan avskaffat kravet på korrekta kunskaper i svenska. Hade man haft det kravet så hade rubriken och texten lytt:

Kort väntan på svenskt medborgarskap och Väntetiden vid ansökan om svenskt medborgarskap har aldrig varit kortare än nu.

Vidare kan man på Migrationsverkets sajt läsa att: ”Cirka 80 procent av de som söker får svensk medborgarskap”. Det är intressant av två anledningar. Dels för att det heter ”dem” och inte ”de”, men det är väl en del av verkets nya giv som innebär att svenskan inte behöver vara korrekt. Dels för att man kan undra hur det är möjligt att endast 20 % nekas svenskt medborgarskap när över 90 % av alla asylsökande kommer hit utan id-handlingar eller med falska id-handlingar och därmed knappast har uppfyllt lagens krav på att man ska ha styrkt sin identitet för att kunna beviljas medborgarskap!? Men att räkna är kanske inte heller är Migrationsverkets starka sida. Eller också är det jag som inte hänger med i den högre matematiken.

Läs också min text med rubriken ”Svensk medborgare snabbare?”.

%d bloggare gillar detta: