• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Lägg ner Lotteriverket!”

Miggorna fortsätter att rapportera. Det är ju allvarligt att de inte kan ta upp viktiga frågor inom verket, att de är rädda eller helt enkelt så desillusionerade att de vet att det inte spelar någon roll vad de gör och säger. Om de inte är Israel-vänliga, förstås, för då kan de avskedas om de har en chefsposition, läs här. Rättegången börjar den 13 oktober.

En migga med goda kunskaper om, och insikter i, verksamheten har nu helt tappat tron på att det någonsin ska bli någon förändring:

1) Rättschefen slutar denna månad, han har väl fått nog av lotteriklimatet.

2) Generaldirektören tuffar på i vanlig ordning. Nyligen var han på besök hos en av sina asylprövningsenheter (i Göteborg) och förklarade för personalen att ”ett snabbt beslut är ett bra beslut”. Och det fanns ingen möjlighet att feltolka honom. Men det var väl bra att det sades ut, klart och tydligt att innehållet inte spelar så stor roll bara besluten tas snabbt.

3) Området Besök & Bosättning vill inte vara sämre. Delegationerna till tjänstemän att fatta beslut ska utökas. Inte för att öka kvalitén utan för att det ska bli snabbare beslut.

Jag tycker att migrationsministern ska sluta prata i termer som ”reglerad invandring” eller ”rättssäker prövning”. För på Migrationsverket håller det på att bli som om Skatteverket godkände eller avslog alla yrkanden om skatteavdrag utan att begära kvitton, eller som om Försäkringskassan beviljade alla ansökningar om sjukpenning bara för att personen säger att han/hon är sjuk. Eller som om alla ansökningar om utskänkningstillstånd beviljades eller avslogs utan någon granskning eller inspektion, enbart för att papperen har legat en viss tid hos den myndigheten. En ifylld ansökningsblankett, är det enda som behövs, sedan gäller bara tid. Och ju snabbare, desto bättre.

Lägg ner Lotteriverket! Det är en slogan som jag aldrig trodde jag skulle behöva använda. Men det är dags nu. Och skicka generaldirektören till regeringskansliet, där sitter redan en hoper andra generaldirektörer som misskött sina jobb. Att de får behålla sina löner, det är en annan femma…

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: