• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

En migga planerar sin flykt från Migrationsverket

Miggorna vet att de inte lyssnas på. Att deras kunskaper om verksamheten inte betyder särskilt mycket och att deras förslag inte tas till vara. De vet att det inte är någon idé att föra fram förslag och åsikter inom verket bland annat för att de inte får svar på sina skrivelser eller reaktioner på sina förslag. Och nu får de ytterligare ett slag i ansiktet när ledningen bestämt att betala 1,2 miljoner kronor till McKinsey, ett utomstående konsultföretag, för att under två månader ta fram förslag på hur asylprocessen kan kortas! Trots att miggorna, de som sitter i främsta ledet, har kunskaper som säger att det inte fungerar så länge asylsökande struntar i att komma till utredning, offentliga biträden prioriterar annat, allt fler hoppar av helt och tolkarna inte är kvalificerade att klara av sina uppdrag…

Här följer ytterligare gratis råd och tips (som kanske högbetalda McKinsey kan plocka upp?), från en migga som tänker fly från Migrationsverket och söka asyl så långt borta från det som möjligt:

Jag håller på och förbereder min flykt från Migrationsverket. Det sliter, men det är värt det. Särskilt som Herr Eliasson kommit med ännu en briljant idé. Jag såg att du hade framfört en del förslag på din blogg. Det är förslag konsulterna säkert också kommer att komma med. Jag har ett par stycken till. Notera dessa och se om de överensstämmer med de förslag som kommer att kosta miljoner:

Effektivisera. Miggorna ska lämna in arbetsrapporter varje vecka. Detta görs redan på vissa ställen.
Effektivisera. Varje migga ska göra ett i förväg bestämt antal utredningar och skriva beslut på det.
Effektivisera. Arbetet ska styras av chef och eventuellt en samordnare. De talar om vad som ska göras.
Effektivisera. Den som inte fått sitt ärende prövat inom sex månader får automatiskt PUT, oavsett skäl.

Detta är vad som borde göras:
1) Snabb screening av ärenden. Uppenbart ogrundade ansökningar avslås direkt.
2) Återinför grundutredningar i de fall som är oklara.
3) Utred först, tillsätt biträde sedan, men bara om det behövs.
4) Om sökanden uteblir utan orsak avslås ansökan.
5) Inget tillstånd ges till någon som inte åtminstone kan göra sin identitet sannolik.

Som jag ser det urholkas asylrätten mer och mer. Det som finns kvar av den är så fullt av hål att det inte krävs något genialt biträde för att hitta dem. Och Gud ska veta att det inte är de mest briljanta biträdena vi har att göra med! En del är bra, de flesta är i bästa fall mediokra. Men eftersom vi miggor gör deras jobb så kan de nöja sig med att skriva inlagor som är skräp och ta bra betalt för det, för ingen har tid att sätta ner deras räkningar.

Det är som en karusell av vansinne som bara snurrar fortare och fortare. Och överst på karusellen sitter Herr Eliasson som en galen clown och kastar pengar omkring sig.

Kommentar: Ovanstående är alltså skrivet av en migga som arbetat länge på Migrationsverket och inte längre står ut. Den bild han förmedlar av verket som en karusell och dess chef som en clown är förstås ett uttryck för en synnerligen stark frustration över att behöva se så mycket vansinnigheter utan att kunna göra något åt det.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: