• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Mer gratisråd till Migrationsverket

Det finns hur mycket som helst att läsa och kanske ta till sig en del av, under rubriken Asyl&Migration i vänsterspalten. Mycket är skrivet av miggor, de som borde vara – och inte sällan är – experter på asylprocessen, på hur det ser ut och går till i verkligheten, nere på golvet. De som bäst känner till den största delen av den verksamhet som Migrationsverket ska syssla med. Och som, minst av alla, verkar lyssnas på, enligt dem själva.

Här följer ytterligare en av många ohörda kommentarer från en migga med anledning av att statliga Migrationsverket tar in i ämnet och på området kunniga konsulter (som kan vara hur bra som helst på ledarskap m.m., men knappast på hur asylprocessen fungerar eller inte fungerar!):

McKinsey människorna har uppenbarligen även besökt oss, jag hörde om det häromdagen. Men jag vet inte vad de gjorde eller vilka de talade med, jag såg dem aldrig.

Om du frågar mig och många andra hos oss, så är det helt bortkastade pengar att anlita McKinsey. Pengarna kunde ha använts till att anställa personal och särskilt administrativ personal om nu sexmånaders målet är så viktigt.

McKinsey borde, om de nu ska göra jobbet, också fråga de asylsökande vad de anser om sexmånaders målet, det vill säga om de verkligen vill få ett beslut ( även ett negativt beslut) inom sex månader! Om de vill det så bör de kanske samarbeta med verket genom att komma på kallelser, lämna in id-handlingar, tala sanning etc, så som det framgår av UNHCR:s handbok avseende flyktingar.

Håller förresten alla offentliga biträden (i ord och handling ) med om att det är viktigt och fördelaktigt för den sökande att få ett snabbt beslut?

Allt som framhållits av miggor, mycket av det relevant och klokt, i frågan om asylprocessen och sexmånaders målet, står att läsa under Asyl&Migration. Miggorna har fört fram sina åsikter till mig, jag har sammanställt dem och bloggat samt kommenterat. Kanske kan jag skicka en räkning på någon liten miljon till Migrationsverket? Och dela den med miggorna som skrivit och som ska göra jobbet efter allehanda konsult- och ledningsförslag som de upplever som minst sagt verklighetsfrämmande?

%d bloggare gillar detta: