• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Saudiarabien: Kung Abdullah har beordrat att lån ska ges åt fattiga saudier

I Saudiarabien har Väktaren av de två heliga moskéerna, kung Abdullah, beordrat att 10 miljarder rialer ska sättas in på Saudi Credit Bank och användas för räntefria lån för saudier med låga inkomster så att de ska kunna gifta bort sina döttrar och söner, och för att de ska kunna reparera sina hus.

”Hundratusentals fattiga människor kommer att kunna dra nytta av kungens order”, sade finansminister Ibrahim Al-Assaf i ett uttalande till Saudi Press Agency.

Han lade till att medborgare vilkas månadslön inte överstiger 7.000 rialer (ca 15.300 kronor), är berättigade till lång på mellan 5.000 och 45.000 rialer. Under de första nio månaderna av året, har banken gett lån på totalt 4,3 miljoner rialer. 76 % av lånen återbetalas.

Den nya ordern är ett tillägg till bankens befintliga låneprogram som innebär att dela ut räntefria lån till ”underprivilegierade” människor, speciellt änkor och frånskilda kvinnor. Maxinkomsten för dem som får ta emot dessa lån har höjts från 5.000 rialer tll 7.000 rialer. En änka måste vara 25 år gammal, men undantag från åldersgränsen kan göras om hon försörjer barn. En man har rätt till ”äktenskapslån” på 30.000 rialer om äktenskapskontraktet har undertecknats under de senaste två åren.

Undrar hur det skulle vara om kung Carl XVI Gustaf hade makt att följa kung Abdullahs exempel och beordra till exempel SEB att ge räntefria lån till ovanstående kategorier svenskar…
Källa: Arab News
%d bloggare gillar detta: