• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Sjukt i Sverige

Inte nog med att man i Sverige inte kräver perfekta eller ens mycket goda kunskaper i svenska av blivande lärare och blivande poliser och man kräver det inte heller av läkare. Att det kan få livsfarliga konsekvenser när läkarna inte förstår patienterna och patienterna inte förstår läkarna, det kan vilken människa som helst förstå utan att det på något sätt behöver utredas och forskas i. Läs vad SVT text skriver om detta här.

Sverige är unikt, här verkar det mesta få gå på lite lösa boliner så fort det gäller människor från andra länder. Svenskarna är så rädd för att ställa krav för att de tror att krav är lika med diskriminering att de hellre låter folk bli poliser som inte klarar att skriva korrekta rapporter eller kommunicera tydligt med allmänheten och sinsemellan, och för att ställa krav på blivande lärare, de som ska utbilda framtidens vuxna.

Det är med förundran och sorg man ser hur illa det är ställt i Sverige på de här områdena, hur förödande det är när man sätter människoliv på spel på olika sätt bara för att man av någon outgrundlig anledning är så oerhört rädd för att kräva att människor på viktiga poster som bland annat polis, lärare och läkare behärskar landets språk. Men det kanske är tänkt att svenskarna ska tvingas anlita tolkar i sitt eget land, på sitt eget språk?

%d bloggare gillar detta: