• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Missförstånd i anonym kommentar till min artikel på Newsmill

Jag har skrivit på Newsmill om människors rätt att själva välja om de vill medverka i media eller inte (kort uttryckt, läs gärna hela artikeln.

Som vanligt är de flesta som kommenterar anonyma. Jag förstår inte varför man inte kan framföra sina åsikter under eget namn, jag kommer aldrig att förstå det!? Anyway. Någon som gömmer sig bakom signaturen Sandy” skriver så här:

Men Merit som jobbar på Uutiset som hon beundrar på sin blogg då och då gör en ologisk kullerbytta. Varför arbetar hon för en nyhetsredaktion utan att ändra på något om hon nu tycker att de inte sköter sig?

För denna anonyma ”Sandys” information – och andras, som tror att ”Sandy” är någon sorts sanningsvittne – kan jag klargöra att ”Sandy” har både rätt och fel:

FEL är att jag arbetar på en nyhetsredaktion. Det gör jag inte. Jag är frilansande översättare. Och jag har inget med nyhetsredaktionens arbete eller programmets innehåll att göra.

RÄTT är att jag tycker att det finskspråkiga nyhetsprogrammet Uutiset är bra och att dess reportrar är hederliga och att de ”sköter sig” jättebra. Liksom för övrigt många andra reportrar på SVT, SR och andra medieföretag.

Jag tycker att man ska vara hederlig i kommentarer om andras texter också om man är feg och skriver under pseudonym! Och jag tycker att ”Sandy” ska läsa texten en gång till så att han/hon förstår vad den handlar om. Och också se att jag inte har dragit alla journalister över en kam men att jag förespråkar allas rätt att själva välja var, när, hur och om de vill medverka i mediala sammanhang. Det verkar som om ”Sandy” till stor del har missförstått det jag skrivit, när man läser kommentaren. Och ändå tyckte jag att jag skrev så tydligt och klart…

%d bloggare gillar detta: