• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

VÅGA!

signhild-arnegard-hansenVÅGA! Så heter en ny, inte alls pretentiös och märkvärdig bok. Den är skriven av Signhild Arnegård Hansen, sexbarnsmamman som vid 30 års ålder tyckte att hennes familjesituation var ohållbar. Hon hade då en son som var multihandikappad samt två blöjbarn och hade fullt upp med dem och hon och hennes make hade också fullt sjå med att sköta alla kontakter med specialistläkare etc, och samtidigt sina jobb.

På baksidan av hennes bok kan man läsa att:

vagaLösningen blev att våga. Signhild Arnegård Hansen och hennes man startade ett företag i en bransch de inte kände till, på en plats långt bort från där de bodde. Men de hade en idé som de trodde på. Svenska Lantchips är idag ett tillväxtföretag som har produktion i flera länder, däribland USA och Japan. Det som började i ett övergivet mejeri i Dalsland har löst en sexbarnsfamiljs vardag och fört henne till ordförandeposten i Svenskt Näringsliv.

Signhild Arnegård Hansen skildrar den omvälvande samhällsutveckingen mellan 1968 och 2008. På bokens baksida sägs att den är ”en engagerad samtidsbeskrivning med en klar vision för framtiden.” Och:

Hur får vi fler att våga? Och vad måste vi som land våga ta itu med? Detta är frågor som kräver ett svar i globaliseringens tidevarv. Följ Signhild Arnegård Hansens berättelse om ett företagaräventyr som fortfarande bara har börjat, och ett Sverige där möjligheterna är oändliga – om vi bara vågar ta steget.

”Till Merit! Givande läsning önskar Signhild”, har författaren själv skrivit i mitt ex. Det tror jag att det bli: givande läsning!

%d bloggare gillar detta: