• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2008
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Ökade möjligheter att resa till norra Irak

atrosh-air-logo

Det blir allt fler flygbolag som flyger från Arlanda (och Köpenhamn) till Erbil i norra Irak!

aer-olympicmca-airlinesDet grekiska flygbolaget Aer Olympic flyger nu varje fredag från Arlanda till Erbil. Ett nybildat bolag – MCA Airlines – startar också snart en direktlinje Arlanda – Erbil och senare också från Malmö. Dessutom planerar MCA Airlines (grundat 22 augusti 2008) att börja flyga till Bagdad. Dessutom finns Atrosh Air som flyger både från Stockholm och Köpenhamn direkt till Erbil.

Det starkt ökande utbudet av flyglinjer till norra Irak och – snart – till Bagdad, gör att det också blir lättare och går snabbare att återvända för de människor som sökt asyl och fått avslag på sina ansökningar för att de inte befunnits ha asyl-, skydds- eller andra skäl. Man kan också med fog framhålla att det knappast kan vara så att man behöver fly från norra Irak till Sverige (annat än i undantagsfall). Vore det så farligt att vistas i norra Irak så skulle det givetvis inte öppna så många nya flyglinjer dit! Men det finns uppenbarligen passagerarunderlag. Och det är mycket vanligt att irakier som har fått uppehållstillstånd (PUT) i Sverige i princip genast reser hem på semester eller för att bo där under kortare och längre tid…

När det går till så att man nästan direkt efter att man fått sitt PUT måste man givetvis inse att PUT har getts på falska grunder, d.v.s. det har inte funnits skydds- eller andra skäl att erhålla PUT om man omedelbart kan resa hem igen till just det område som man för några månader sedan inför Migrationsverket och migrationsdomstolen påstått sig inte kunna återvända till. Lurar man till sig PUT i Sverige ska det dras in när man fått det på bedrägligt sätt och det måste svenska myndigheter se till att göra omgående när det kommer till deras kännedom att människor missbrukar asylrätten.

Sverige ska inte påta sig långvarigt försörjnings- och annat ansvar för människor som inte har talat sanning när de sökt asyl och som de facto inte har några skäl alls att få bostad, svenskundervisning, försörjningsstöd etc här.

Sverige ska ha en rättssäker och rättvis asylprövning och ovillkorligen ge skydd åt människor som är i behov av det.

%d bloggare gillar detta: