• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2008
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Finland: Vad gör styrelsen vid den förlamade och ofärdiga tankesmedjan om tre går och en blir kvar?

Läs först Finlandssvenska tankesmedjan = pannkaka? och ”Hål i huvet”.

Utredningsansvariga Siv Sandberg på den namnlösa finlandssvenska tankesmedjan backar upp Dan Ekholm i kritiken mot tankesmedjans ledning. Men styrelseordföranden Roger Broo har fortfarande förtroende för Nils Erik Forsgård. Det berättar Hufvudstadsbladet (Hbl).

Dan Ekholm, tidigare informationsansvarig vid Tankesmedjan, betecknar smedjan som en bortschabblad vision. Ekholm, som sade upp sig från sin tjänst den 1 december, ser chefen Nils Erik Forsgårds bristande ledaregenskaper som ett stort problem.

” Jag delar i stora drag de synpunkter som Ekholm kommer fram med i Hbl”, säger utredningsansvariga Siv Sandberg. ”Det brev som personalen skrev till smedjans styrelse om problemen på smedjan bygger på en gemensam analys och jag skriver givetvis under också den fortfarande”.

I brevet påtalades bland annat brister i administrationen och Forsgård kritiserades för att sakna intresse för strategiarbete och inte kunna prioritera. Alla de tre anställda på smedjan ansåg att han borde bytas ut.

Tankesmedjans chef Nils Erik Forsgård har fortfarande inte kommentera situationen. Styrelseordföranden Roger Broo säger att han fortfarande har fullt förtroende för Forsgård, och att Ekholm ger en orättvis beskrivning av styrelsens reaktion på personalens kritik. Han kommenterar också Forsgårds idéer om till exempel kurser i svenska för ryssar med att det är smedjans uppgift att komma med förslag som till och med kan verka galna: ”Inget får vara tabu, allt måste kunna diskuteras.”

Den 15 december ska ett nytt möte hållas i den skandalomsusade och ofärdiga tankesmedjan. Blir det då fler som går och lämnar det mer eller mindre sjunkande skeppet? Vad gör i så fall den allsmäktiga styrelsen? Inser sina misstag och rättar till dem eller fortsätter att gå på i sina ullstrumpor?

%d bloggare gillar detta: