• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2008
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Vilse i pannkakan

För att läsa tidigare inlägg om den finlandssvenska tankesmedjeskandalen. använd sökordet “tankesmedja” i “search”-rutan.

”Tankesmedjan får sina pengar”, säger Kulturfondens styrelseordförande Björn Teir. ”Skeppet ska nog gunga betydligt mer för att vi ska ge upp”.

Det handlar om den skandalomsusade finlandssvenska tankesmedjan som redan sett två nyckelpersoner av totalt fyra, lämna det gungande (sjunkande?) skeppet. Hur mycket mer kan det gunga innan skeppet kapsejsar?

Läs artikeln med rubriken Tankesmedjan får sina pengar i Hufvudstadsbladet den 10 december. Av artikeln framgår vilket sammelsurium av människor och viljor som är inblandade och att det verkar alldeles för byråkratiskt och gammaldags för att det ska kunna bli en levande, framåtblickande, effektiv och intresseväckande tankesmedja. Plus att två utmärkta medarbetare i frustration har hoppat av

Tankesmedjan har blivit ett fiasko, en pannkaka, redan innan den ens har kommit i gång. Att den nu, efter det här debaclet som har varit, ska kunna bli något som folk får förtroende för eller känner intresse för, är inte så troligt. Finlandssvenska pengar kan användas till vettigare saker.

Styrelsen borde ha lyssnat på – och sett till att behålla – Dan Ekholm och Siv Sandberg, då hade tankesmedjan kunnat räddas. ”Nu är det för sent att stiga tidigt opp”, som min morfar Karl Frithkof Atle Viking Tawaststjerna alltid sa.

%d bloggare gillar detta: