• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Gränspoliserna

k5-logoI det första avsnittet av den brittiska dokumentärserien Gränspoliserna den 8 januari visades ett inslag om hur polisen kontrollerar alla arbetare på ett slakteri. En styrka går in, oanmäld förstås, och samlar alla som arbetar där. En efter en kontrolleras de: deras papper, viseringar och eventuella tillstånd.

Arbetsgivaren som inte kontrollerat att de han anställt har arbetstillstånd eller som medvetet anställt människor utan tillstånd får höga böter. I fallet som beskrivs i programmet blir böterna för slakteriägaren drygt 300.000 kronor. Och den som vistas illegalt i landet, d.v.s. som kommit på turistvisering eller på annat sätt och stannat kvar och jobbat utan tillstånd (svart), grips och sänds till hemlandet inom 72 timmar. Att vistas i Storbritannien utan giltiga tillstånd är ett brott mot landets utlänningslag och därmed olagligt.

Lagen är faktiskt likadan i Sverige och i de allra flesta – kanske alla – länder i världen, men här anser människor – inklusive många journalister – att i princip alla som har lyckats sätta en fot på svensk mark och valt att stanna här utan tillstånd ska ha samma rättigheter som tillkommer dem som har arbets- och uppehållstillstånd, d.v.s. som befinner sig här i enlighet med lagen. I Sverige stödjer till och med facket den illegala invandringen!

Läs bl.a. bloggningen – och inläggen som länkas till från den – med rubriken Hur tänker de, egentligen?

%d bloggare gillar detta: