• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Socialförsäkringsutskottets ordförande har reagerat

gunnar-axenGunnar Axén, m, ordförande i Riksdagens socialförsäkringsutskott under vilket två av de mest skandalomsusade myndigheterna ligger: Försäkringskassan och Migrationsverket har under rubriken Märkligt agerande på sin blogg den 7 januari kommenterat just det märkliga agerande som Migrationsverket ägnat sig åt i ”fallet Lennart Eriksson”. (För information om hur Migrationsverket omplacerat och sparkat honom, läs här på bloggen).

Gunnar Axén skriver bland annat:

En domstol har ogiltigförklarat omplaceringen, men myndigheten vägrar att rätta sig efter beslutet, sparkar Lennart Eriksson och väljer nu att betala stora belopp i skadestånd till honom. Att respektera såväl yttrandefriheten som domstolsbeslut borde vara tämligen grundläggande i en rättsstat. Märkligt är ett understatement i sammanhanget.

”Att respektera såväl yttrandefriheten som domstolsbeslut borde vara tämligen grundläggande i en rättsstat.” Det tycks man inte känna till på  Migrationsverket, det måste påpekas av en riksdagsledamot. Ytterst pinsamt!

Att Migrationsverkets agerande är märkligt är ett understatement som i sin tur också är ett… understatement. Det är skandalöst att en av den statliga myndigheten Migrationsverkets chefer, Eugène Palmér, trotsar domstolsbeslut och slösar mer än lovligt med skattemedel när han väljer att sparka ut Lennart Eriksson och betala honom 32 månadslöner av pengar som inte är hans! Plus alla advokatkostnader m.m.

Man kan bara hoppas att agerandet får konsekvenser för den/dem på Migrationsverket som valt att trotsa ett beslut fattat i svensk domstol. Och att verket backar i sin idiotiska och ogrundade hantering av Lennart Eriksson. Är det inte snarare andra vilkas omdömen klickar som borde lämna verket? Att som ansgtälld vid en myndighet bete sig som vore man chef på ett privat företag, och köpa ut folk med misshagliga åsikter, är inte acceptabelt.

Under kategorirubriken Asyl&Migration i vänsterspalten finns otaliga inlägg där det berättas om urusla chefer och märkliga omflyttningskaruseller på verket. Jag drar mig också till minnes berättelsen om den manlige chefen vid en enhet som under en konferens sågs ligga mer eller mindre naken med likaså mer eller mindre nakna kvinnliga underlydande i en säng medan han ringde och beställde högtalare och mer sprit av en av sina anställda. Den mannen är nu befordrad…

Det där med att kasta sten i glashus gäller tydligen inte på Migrationsverket: på Lennart Eriksson som innehade en lägre chefsbefattning kastades jättelika stenbumlingar medan ”den nakne enhetschefen” i sängen (sitt glashus…) låg bekvämt och mjukt och inte träffades av minsta grus, tvärtom. Tills nu, då en liten flisa träffar honom via denna blogg. För han vet givetvis själv vem han är, liksom de miggor som bevittnade hans beteende.

© Citera gärna men ange källan och länk till originaltexten. Tack!
%d bloggare gillar detta: