• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Vad hände med rapporten för Migrationsverket som konsultföretaget McKinsey skulle presentera den 15 december 2008?

MIG logoVar är rapporten som konsultföretaget McKinseys tjänster upphandlades för? Den som skulle presenteras den 15 december 2008 och som kostade 1,2 miljoner kronor?

Vad hände med rapporten som generaldirektören för Migrationsverket presenterade på DN Debatt den 19 oktober 2008? Så här lyder ingressen:

Generaldirektören Dan Eliasson tillstår att Migrationsverket inte når sina mål: Vi måste nu söka kunskap och högkvalitativt konsultstöd från det privata näringslivet. Migrationsverket har misslyckats med målet att ingen asylansökan ska ta längre tid än sex månader att pröva. I dag är väntetiden för att få svar på en asylansökan i snitt nio månader. Om Migrationsverket hade verkat i en konkurrensutsatt miljö skulle säkert våra väntetider ha fått somliga kunder att vända sig till någon annan. Därför tar vi nu ett nytt grepp som är tämligen unikt i svensk statsförvaltning. Vi har valt att handla upp konsultstöd från det privata företaget McKinsey som vi tror kan bidra med den kunskap och effektivisering som Migrationsverket behöver. Vissa kommer förmodligen att hävda att vi borde klara uppgiften själva. Men den diskussionen tar jag gärna, skriver Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson.

Tidigare texter på bloggen om detta kan sökas på ordet ”mckinsey”.

Här är en artikel med rubriken Omstridd upphandling av Migrationsverket i Östgöta Correspondenten den 27 oktober 2008.

Och här är en artikel som Aftonbladet skrev den 8 november 2008 om turerna kring upphandlingen m.m.: Kompisen fick miljonkontrakt .

Så var är utredningen som en statlig myndighet upphandlade av ett privat konsultföretag och som kostade 1,2 miljoner kronor som motsvarar årslönerna för två beslutsfattare? Vad kom den fram till? Varför har den inte presenterats som den skulle, den 15 december 2008? Vad fick vi för pengarna?

© Citera gärna men ange källan och länka gärna till denna bloggning.
%d bloggare gillar detta: