• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2009
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  232425262728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Anlagd brand allas ansvar?

I min kolumn i Svenska Dagbladet idag (16 februari) med rubriken Anlagd brand allas ansvar? skriver jag bland anat:

I ett samhälle där varken unga eller äldre vid lagbrott alltid avkrävs konkret ansvar som ger konsekvenser, går det inte att skapa vare sig rättssäkerhet eller trygghet. Eller efterlevnad av lagar.

Komiskt – eller tragiskt  –  nog sänder Sveriges Radio i P1 Morgon samma dag en intervju med rektorn för Konstfack, Ivar Björkman, där denne svamlar allt han orkar för att slippa erkänna att vandalisering av en tunnelbanevagn är brottsligt och något som man övrhuvudtaget ska behöva ta ansvar för. Lyssna på vad den här språkekvilibristen (i negativ bemärkelse) hasplar ur sig, det är svpårt att hänga med i svängarna! Och något ansvar tar han inte utan gör allt ör att blanda bort korten, skylla på konstfackeleven, babbla om etiska riktlinjer” etc. Det är direkt pinsam att höra en vuxen människa, tillika rektor för en, tidigare i alla fall, ärevördig skola uttala sig som den här mannen gör. I koncentrat: ”Om man själv, och Konstfack, tycker att det är konst att spraya ner en tunnelbanevagn som ju är annans egendom, slå sönder fönster och skrämma slag på andra männislor, ja då är det konst och det ska ingen komma och lägga sig i.”

Stackars Sverige!

%d bloggare gillar detta: