• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2009
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  232425262728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Odiplomaten utan utbildning

diplomaternaDet var väl det jag visste! Att Klas Ljungberg, den dumdryge mannen som drar skam över riktiga diplomater och andra som representerar Sverige, inte har genomgått UDs diplomatutbildning!

Det var ju inte svårt att inse när man har såg och hörde hur han plaskade och snaskade i SVTs serie Diplomaterna, men nu har jag också fått det bekräftat av en av de många vars yrkesstolthet och goda arbete han trampat på:

Nej, Klas Ljungberg har inte genomgått diplomatutbildningen. Han anställdes år 2002 med titeln ”ämnessakkunnig”.

Varifrån kom han? Alltså varifrån rekryterades han – och av vem och varför? Det är synnerligen relevanta frågor. Och vad då ”ämnessakkunnig”? Det räcker inte att veta något om ett ämne (vilket ämne Ljungberg anses besitta kunskaper i vet jag ännu inte) när man inte har rudimentär kunskap i hur man uppför sig samt helt saknar självdistans och självinsikt.

Ta bort de här obehagliga och självgoda typerna från diplomatisk tjänst! NU! Per Sjöberg och Klas Ljungberg, alltså. De har brutit det förtroende de fått och kan inte tas på allvar av någon. Undrar vad namibierna – och andra utländska diplomater i Sverige – tyckte när de på tv såg och hörde Helan och Halvan håna namibierna i bussen… För de tittar också på tv!

Inte förrän de här herrarna – och om det finns fler som de – är borta kan man kanske börja återfå respekten för UD, men sitter de här pajasarna kvar så blir det omöjligt för de andra i diplomattjänst att återfå sin heder och putsa upp det dåliga rykte Per Sjöberg och Klas Ljungberg gett dem.

Läs mina tidigare inlägg i ämnet:
Per Sjöberg – vilken otroligt odiplomatisk surgubbe!
– 9 februari 2009
Om de mycket obehagliga diplomaterna igen
– 13 februari 2009
Diplomaterna på nya äventyr
– 16 februari 2009
Diplomat Ljungberg plaskar vidare
– 24 februari 2009

Läs om diplomatprogrammet och de skriftliga diplomatskrivningarna – som alltså Klas Ljungberg inte har varit i närheten av!

Klas Ljungberg tycks av någon outgrundlig anledning fortfarande åtnjuta UDs förtroende eftersom han finns på ambassaden i Abu Dhabi. Om den som läser det här inte tycker att Klas Ljungberg är en tillgång för Sverige och därmed inte heller lämplig som landets ansikte utåt så kontakta UD och säg det! Och kom ihåg att inte dra alla andra anställda över samma glestandade, lusiga skräpkam som Klas Ljungberg!

%d bloggare gillar detta: